I després

Joaquim Clarà aclareix perquè no pacten i TSF i PSC responen

Compartiu aquesta història

Després que Joan Alfons Albó (CiU) assegurés que ni TSF ni PSC tenien possibilitat d’entrar en futurs pactes post-electorals, a la sortida del Ple d’aquest dijous vàrem parlar amb diversos protagonistes per conèixer de viva veu les seves opinions i quin consideraven que era el motiu d’aquesta declaració.

Pere Albó (PSC) deia que aquest aïllament deu respondre a alguna estratègia o percepció que desconeix però que en dies de campanya poden ser fins i tot nervis i no cal fer-hi cas i menys a CiU ja que està demostrat que, si cal, després pacten sense problema amb partits com l’Amics d’en Luque, un grup del que el candidat convergent en va ser un dels fundadors i s’ha demostrat que era una marca blanca de CiU.

També pot ser un distanciament tàctic de Tots per Sant Feliu quan tothom sap que provenen del mateix fons ideològic conservador a la Ciutat.

Carles Motas (TSF) declarava que esperava de Joan Alfons Albó que digués altres coses que no fossin tant obvies i bàsiques com per exemple que havia aconseguit que el 50% dels seus afiliats no el votessin com a candidat, que li proposaria que després de tant temps “hivernant” es dediqués a fer propostes que els ciutadans poguessin valorar.

Jesús Fernández d’IC-V EUiA declarava que si se’ls convoqués hi assistirien però que només estarien disposats a pactar amb partits amb idees progressistes i que CiU representa “la dreta retalladora” i que la volen fora del govern de la Ciutat.

Jordi Vilà (ERC) no va poder assistir al Ple i, juntament amb el SI i el PP, són els partits que resten per possibles pactes en el cas que tots obtinguessin representació.

De tota manera, en un article anterior, plantejàvem diverses hipòtesis que podien haver provocat aquestes declaracions i, Joaquim Clarà, ho deia més que clar quan li vàrem demanar si ens podia aclarir la decisió de J.A.Albó. En primer lloc va aclarir que era una decisió del partit en general i no només de l’alcaldable.

Clarà comentava que CiU cobrirà el mapa català amb els seus colors guanyant arreu i que Sant Feliu no hauria de ser una excepció. Venia a dir que l’aval de la coalició serà que estaran a les institucions superiors (Generalitat, Diputació, Consell Comarcal…) i que Sant Feliu se’n pot beneficiar, això si, cal una majoria per poder governar amb el seu programa i la coalició centrarà la resta de la campanya en aquest missatge, donant a entendre que han de governar en solitari en “aquests temps de dificultat”. En cas contrari anirien quatre anys a l’oposició, malgrat que considera que “no s’hauria de perdre aquest temps”.

I sentenciava que ara és el moment pel carisma del candidat, pel programa, els projectes i l’experiència anterior de J.A. Albó.

 

El més llegit

I després