I després

CIU DEMANA UN ESPAI DEDICAT A L’1 D’OCTUBRE

Compartiu aquesta història

El grup municipal de Convergència i Unió a l’ajuntament de Sant Feliu, presentarà una proposta en el ple municipal ordinari del mes de març ç, demanant que un espai de la ciutat sigui batejat amb el nom 1 d’octubre.

En una nota enviada als mitjans es tramet el següent text:

“Després dels greus fets ocorreguts el passat 1 d’octubre, a on es varen veure episodis de violència pels representants de l’Estat contra ciutadans que volien exercir el seu legítim dret a votar i per tal que perduri a la memòria de tots els catalans, considerem que cal un reconeixement a tots els votants i també a tots el voluntaris, Alcaldes i Alcaldesses ,electes locals i treballadors públics que van fer possible que es pogués votar.

A Sant Feliu, com a la resta de pobles de Catalunya, va sorgir un moviment ciutadà espontani, per organitzar la defensa dels col·legis electorals. Des de les 5 de la matinada i durant tot el dia varen haver veïns i veïnes davant els punts de votació per protegir el dret a vot de tots els ganxons i ganxones fins que es varen tancar els col·legis electorals.

Considerem que la fita i la data històrica que vam celebrar l’1 d’octubre , la resistència pacifica, cívica i coratjosa d’uns ciutadans que van sortir al carrer tot i les amenaces i l’estat de setge, durant la jornada electoral així com les hores anteriors, la capacitat d’organització, i el civisme en que es va desenvolupar la jornada electoral, mereixen un reconeixement públic.

Per tots aquest motius, el grup municipal de CiU proposa al Ple l’adopció del següent acord:

-Primer. L’Ajuntament de Sant Feliu donarà el nom de “ 1 d’octubre “ a un espai públic, carrer o plaça del municipi, afegint-ho si s’escau al seu nom actual, per no provocar cap maldecap administratiu als veïns. Per la qual cosa nosaltres proposem les següents opcions:

Ronda de Ponent 1 d’octubre.

Parc de les Dunes 1 d’octubre.

Ronda Nord 1 d’octubre”.

El més llegit

I després