I després

15 NOTÍCIES + 15 IMATGES DE SANT FELIU

Compartiu aquesta història

REPARACIÓ DE L’ASFALAT A LA VOLTA DE L’AMETLLER
El lot d’obres de construcció i millora de voreres i asfaltat, que compta amb una inversió de 100.000 euros en l’actual tongada, continua a la carretera de la Volta de l’Amertller, que voreja la costa fins a Sant Pol, on l’empresa Mirfer està procedint a la reparació de diversos trams de l’asfalt que periòdicament pateix les accions de les arrels del pins que es troben en tot el trajecte.
En aquesta primera actuació de l’any, s’ha prioritzat actuació en aquest i altres espais, dels quals ja hem informat anteriorment, com són les obres d’asfaltatge i construcció de voreres del tram de l’Avinguda de Catalunya, que va des de la rotonda del carrer Canigó fins la de la Ronda Nord, l’arranjament del paviment del carrer Hernán Cortés i la vorera del carrer Buenos Aires.

 

GDC DEMANARÀ QUE VALTÒNYC APAREGUI AL CARTELL DEL PORTA FERRADA
Guíxols des del carrer-Entesa demanarà en el proper ple municipal que el nom del conegut raper, Valtònyc, condemnat recentment a tres anys i mig de presó per un delicte d’injúries a la corona en les lletres de les seves cançons, aparegui de forma simbòlica en el cartell del Festival de la Porta Ferrada, tal i com ja s’està fent en altres esdeveniments de gran ressò.
Apunten en una nota que “davant d’aquest cas, i davant d’altres similars, GdC vol posar de manifest que en l’actualitat s’està limitant el dret a la llibertat expressió, un dels drets fonamentals de la Constitució i de la democràcia. Això representa una escalada repressiva dels poders de l’estat dirigida contra aquelles persones que de manera lliure expressen les seves idees”. Podeu llegir la nota íntegra accedint al següent ARXIU

 

DESTACADA PARTICIPACIÓ A LA CAMINADA PER LA IGUALTAT
Després de l’èxit de convocatòria en les activitats de la setmana, coincidint amb la setmana del Dia de la dona, el Punt d’Igualtat de Santa Cristina d’Aro, el SIAD Sant Feliu de Guíxols i el Centre Cívic Vicens Bou de Castell-Platja d’Aro han declarat: “Seguim i seguirem els equips d’igualtat treballant de valent per aquest objectiu, unes 250 persones varen participar el passat cap de setmana a la Caminada per la Igualtat des de Santa Cristina d’Aro fins a Sant Feliu de Guíxols”.
La caminada, realitzada sota el lema “Puja al tren de la igualtat”, va constar de la sortida i projecció d’un audiovisual a l’Espai Ridaura de Santa Cristina, es va esmorzar a l’Estació del carrilet de Castell d’Aro i a arribada al Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols, on es va fer una visita guiada.

 

AQUEST DIVENDRES, CINEMA EN CATALÀ A SANT FELIU
Cinema català a Sant Feliu de Guíxols dins del Cicle Gaudí amb la pel·lícula “La pell freda”, adaptació de la novel·la d’Albert Sánchez Piñol (V.O. Subt. Català), aquest divendres 16 de març, a les 21 h al Casino Guixolenc. Preu: 4,50 €.
“En una illa perduda al mig de l’oceà, dos homes es defensen, nit rere nit, resguardats en un far, del setge d’unes estranyes criatures marines. Sotmesos a la màxima tensió, sense entendre les raons de l’atac, hauran de replantejar-se com enfrontar-se a allò desconegut.
Intèrprets: David Oakes, Ray Stevenson, Aura Garrido. Direcció: Xavier Gens
Vídeo promocional: https://youtu.be/xBmSi1rhLJ0

 

AQUEST DIUMENGE, TEATRE AMATEUR A SFG
Aquest diumenge 18 de març de 2018 a les 6 de la tarda la companyia Punt i Seguit Teatre de Terrassa representa al Teatre-Auditori Narcís Masferrer , l’obra “El traspàs” (Premi Recull de Blanes 2017 de teatre al seu autor).
“Mas Perxés d’Agullana, Alt Empordà, febrer de 1939. Les tropes de Franco són a un pas d’arribar a la frontera. Què hi fan dos mossos d’esquadra a les portes d’un mas, tot sols? Amaguen algú? Què custodien? Deu ser molt important per arriscar-se tant…
Endinsa’t en un dels episodis més desconeguts del final de la Guerra Civil. Una història de traïcions, passions i visites inesperades, on es qüestiona la moral i la integritat d’aquells que tenen l’obligació de protegir el que és de tots”.
La setmana entrant es representarà la darrera obra del concurs: L’auca del senyor Esteve.

 

MEDITERRANIAN MEALS, UN PROJECTE ARTÍSTIC SINGULAR
A partir de la setmana entrant, des del 23 de març fins el 15 d’abril, es podrà contemplar a la sala d’exposicions del Monestir (4a planta) una exposició anomenada “Mediterranian Meals”, emmarcada dins del projecte “Creativa’t”, promogut per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i que consisteix en donar a conèixer als futurs professionals de les arts visuals, el comissariat i coordinació tècnica d’una exposició.
Els alumnes de 1r de Batxillerat Artístic de l’Institut Sant Elm seleccionen un artista i el motiu de la producció d’una exposició, se’ls donen a conèixer tots els requeriments, les necessitats, professions i logística per al muntatge d’una exposició.
Enguany s’ha treballat amb l’artista Carles Piqueras, que ha aportat obres con la de la fotografia, anomenada “Arengades” un dibuix realitzat amb llapis de colors. L’entrada és lliure.

 

PRIMERES REPRESENTACIONS DEL REGIDOR ALBERT POLO
La regidoria de Transició Nacional de l’Ajuntament de Sant Feliu ha informat que el seu regidor, Albert Polo, va participar el passat 15 de març en l’Assemblea General ordinària de l’AMI (Associació de Municipis per la Independència), que es va celebrar a Tàrrega.
Durant l’acte es va procedir al canvi en la presidència, que l’ostentarà l’alcalde del Port de la Selva, Josep M. Cervera.
En l’acte es va aprovar la “Declaració de Tàrrega” que consta de dotze punts, i destaca entre altres, el suport a les institucions catalanes, el rebuig a l’aplicació de l’article 155, i una crida al diàleg, l’entesa i la unitat, des del municipalisme.

 

NOVA ETAPA AL RESTAURANT DEL CLUB NÀUTIC
La setmana entrant es farà la presentació de la nova etapa gastronòmica del restaurant del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, on en un dinar amb periodistes, activistes gastronòmics de la demarcació i representants del consistori, els responsables del nou projecte aportaran detalls que traslladarem oportunament.
Ja s’ha col·locat el cartell de la marca Nomo. Nomo i Mas Torrent ja han posat altres projectes en funcionament en entorns privilegiats com és el cas del Far de Sant Sebastià, on s’hi ofereixen destacades creacions gastronòmiques.
Ja fa uns dies que s’ha publicat a les xarxes un vídeo promocional, on es fa el seguiment a un dels responsables i s’anuncia que es podran degustar especialitats japoneses.
Vídeo: https://www.facebook.com/GrupoNomo/videos/1613637025340851

 

AQUEST DISSABTE PRESENTEN LLIBRE A LA CASA IRLA
Dissabte de la setmana entrant, 17 de març a les 19:00 h. a la Casa Irla, es farà la presentació del llibre “I tot això com es paga? Cent claus per entendre la hisenda catalana”, de Ferran Casas i Roger Tugas, amb pròleg de Núria Bosch.
“Com hauria de ser la Hisenda catalana? És un factor important per poder declarar la independència? Seria possible en el marc autonòmic? Quants funcionaris necessitaria? Implicaria un canvi de política fiscal? La construcció de la Hisenda catalana explicada amb rigor i d’una manera amena. Una obra que ens parla sense embuts dels problemes que caldria superar per fer-la viable, en una futura República independent o sense desconnectar d’Espanya”.

 

AQUEST DISSABTE, T DE TEATRE REPRESENTA L’OBRA E.V.A. A SFG
El proper dissabte, 17 de març, la companyia T de Teatre, que celebra els 25 anys a dalt dels escenaris representa a Sant Feliu, dins del certamen Guíxols Escena de Teatre professional l’obra E.V.A. a les 21:00h. al Teatre-Auditori Narcís Masferrer.
Direcció: Julio Manrique. Intèrprets: Rosa Gàmiz, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico i Àgata Roca
Producció: Coproducció T de Teatre, Grec 2017 Festival de Barcelona i Teatre Romea, amb el suport de l’ICEC de la Generalitat de Catalunya.

 

EL DIVENDRES, 23 DE MARÇ, ÀNGELA RIBAS PRESENTA LLIBRE
El divendres de la setmana entrant, 23 de març, a les 19 h. es presentarà a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols el llibre: “El bram dels dies”, d’Àngela Ribas, obra guanyadora del premi de poesia Benet Ribas dels Premis Recull de Blanes 2017. “Un llibre minimalista, sense exaltacions aparents, que llisca, però que remet al crit, a la incomoditat, a la introspecció, potser a la revolta” (Vicenç Villatoro). La presentació anirà a càrrec del poeta Lluís Lucero.
Àngela Ribas i Lacasa és llicenciada en filologia catalana, treballa com a professora de llengua i literatura catalanes a l’Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols i també és autora de “El temps innoble”, Premi Betúlia de Poesia 2002 de Badalona, publicat per Viena Edicions.

 

PREMIATS TRES TREBALLS LITERARIS DE PILAR FRANCÈS
Una nova escriptora guixolenca ha guanyat 3 premis de narrativa vinculats al Dia de la Dona, es tracta de Pilar Francès Àvila, i aquest és el palmarès:
-Premi del Concurs de Microrelats de Dones de Santa Cristina d’Aro, per “Velles arts”
– Menció especial en el 2n Concurs de Microrelats del Dia de la Dona Treballadora de Sant Llorenç del Penedès, per “Madame Claire”
– 1r Premi del XXII Concurs de Narrativa Dones Àrtemis de Cornellà de Llobregat, per “Davant el Fortuny”.

 

INSCRIPCIONS PER A LA MARNATON eDREAMS DE SFG
Des del passat 14 de febrer resten obertes les inscripcions per a la VII marnaton eDreams de Sant Feliu de Guíxols by VW California, que se celebrarà el dissabte 30 de juny, on es pot participar en els recorreguts de 12, 6 o bé 1,5 km.
Sempre amb arribada a la platja de Sant Feliu, la de 12 Km. que es destina a nedadors experimentats, tindrà la sortida a la platja de Tossa de Mar a les 8 del matí. La de 6 Km. amb sortida sortirà de la Cala Canyet a les 10 del matí i la d’1,5 Km. ho farà des de Port Salvi a les 12:30 h. una distància que es va introduir fa tres anys, per tal que els nedadors novells també poguessin gaudir a l’hora de nedar en aquesta espectacular zona de la Costa Brava. Quan acabi la prova, un any més, tindrà lloc la ja clàssica botifarrada. Podeu fer la inscripció seguint l’enllaç: https://www.rockthesport.com/es/evento/copamarnaton2018/inscripcion/formulario?auto=1&frm=0&cmp=1

 

NIT DE METAL AQUEST DISSABTE A LA GOLETA
El bar La Goleta de les Galeries del Mar, de Sant Feliu de Guíxols, anuncia que organitza per la nit del dissabte de la setmana entrant,17 de març, a les 23:00h. el “Sant Patrick’s Metal Day”, que comptarà amb les actuacions de les formacions No Holds Barred (Thrash Metal / Girona) + La banda de l’Agonia (Rock Cru / L’Escala) – Entrada Inversa.

 

AGENDA ESPORTIVA DEL CAP DE SETMANA
Dissabte 17 de març
Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
11,00 h. Benjamí C –Juncaria
12,30 h. Aleví A – Blanes
12,30 h. Aleví D – Base Empordanet
16,00 h. Infantil B – Tramuntana
17,45 h. Futbol Empreses Bar Moreda – Huellas

Pavelló “La Corxera”
C.B. Sant Feliu
10,30 h. Mini Masculí – Masmitjà
10,30 h. Preinfantil Masculí Blau – Torroella
12,30 h. Cadet Masculí – Vedruna
16,00 h. Junior Femení– Olot
18,00 h. Senior Masculí B – Vilablareix

Diumenge 18 de març
Camp de Futbol de Vilartagues
E.F. Sant Feliu
11,00 h. Prebenjamí B – Bisbalenc
11,00 h. Aleví B –Monells
12,30 h. Infantil A– Blanes
16,00 h.Vilartagues CF– Quart

ALTRES

Diumenge 18 de març
Trial Social
Àrea de Trial Municipal
De 8,00 h. a 14,00 h.
Organitza : Moto Club Costa Brava

Dilluns 19 de març
Pas de la 1ª Etapa de la 98ª Volta Ciclista a Catalunya
Direcció de la cursa , entran en el municipi per la carretera de Tossa, Avda Juli Garreta, passeig i deixen el municipi per la carretera de Palamós. “Sprint Intermedio” al Passeig del mar. Hora prevista de pas, segons organització, entre 14:25 i 14:45 h.

El més llegit

I després