I després

CiU assegura que el Ministerio de Cultura preveu una inversió zero pel 2011 en partides com la que s’havia de destinar pel Museu Thyssen de SFG

Compartiu aquesta història

Tot i que en els Pressupostos Generals de l’Estat pel 2011 preveuen un augment en Cultura per a la demarcació de Girona, la diputada Montserrat Surroca ha apuntat que el 87% del pressupost es destina a la construcció de la Biblioteca Pública de Girona, que rebrà una inversió de 4,5 milions d’euros. Altres projecte on el Ministeri de Cultura havia manifestat obertament la seva col·laboració, com és el futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols tenen previst una inversió zero per al 2011.
Si bé, des de l’Ajuntament de Sant Feliu, no es mostra nerviosisme per aquesta qüestió, atès que fins la data s’han anat complint amb escreix els compromisos adoptats, si que es prefereix prevenir qualsevol canvi que afectés al calendari establert per a la realització del Museu Thyssen implicant, en primer lloc, a tots els grups del consistori i traslladant als representants catalans a Madrid la necessitat de continuar, sense entrebancs, els terminis pactats.
Fins la data el Ministeri de Cultura ja ha fer aportacions per valor d’1 milió d’euros. L’aportació nominativa prevista pel 2011 és de 50.000 euros. Ja en el 2010 va fer una aportació de les seves partides genèriques (no previstes específicament en els pressupostos) de 180.000 euros.
Les partides nominatives acordades amb l’anterior ministre Cesar Antonio Molina preveuen 500.000 euros l’any 2012 i la principal pel 2013 per valor de 6 milions d’euros i s’espera que l’actual ministra, Ángeles González-Sinde tingui la meteixa sensibilitat amb el projecte i respecti tant les partides nominatives com les específiques..
Els diputats gironins de CiU a Madrid han demanat a tots els partits, i especialment al PSC, que s’uneixin per exigir a l’Estat que augmenti la dotació prevista en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2001 a la demarcació per tal de defensar diversos projectes i per acabar diverses infraestructures i obres com les del tram sud de la N-II. per als trams Maçanet de la Selva-Caldes de Malavella, o el desdoblament d’aquesta mateixa via fins la frontera o el reinici de les obres en el tram nord. Es recorda que el ministre de Foment, José Blanco, va anunciar que les carreteres que circulen paral·leles a autopistes no s’havien de desdoblar.
En relació al TGV -la partida més elevada amb 402 MEUR- els convergents han afirmat que l’Estat manté el ritme d’execució i inversió en l’obra per la pressió que li suposa haver de pagar un cànon milionari a TP Ferro per no tenir en ús el tram transfronterer del TAV, acabat des de fa més d’any i mig. Ara bé, CiU s’ha mostrat molt crítica amb una partida de 108 MEUR adreçada a l’empresa pública SEITTSA, per a la millora i manteniment de les vies ferroviàries.

El més llegit

I després