I després

Cinc municipis de Girona obriran bancs d’aliments per a persones amb risc d’exclusió social

Compartiu aquesta història

Una xarxa de bancs d’aliments a les comarques gironines facilitarà que persones amb problemes econòmics puguin comprar aliments bàsics amb descomptes de fins al 75%.
Cinc municipis de les comarques gironines, Palamós (Baix Empordà), Lloret de Mar (Selva), Salt (Gironès), Figueres (Alt Empordà) i Olot (Garrotxa), comptaran amb centres de distribució d’aliments per a persones en riscos d’exclusió social, els coneguts com a “bancs d’aliments”. Aquests centres s’afegiran al que ja funciona des del passat novembre a la ciutat de Girona. La seva funció és oferir aliments a persones amb problemes econòmics a molt baix preu, amb descomptes del 75%, prèvia autorització dels serveis socials de cada municipi.
La Diputació de Girona, la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania, Càritas, la Fundació Caixa Girona i el Banc dels Aliments han signat el conveni de col·laboració per posar en funcionament aquests nous bancs d’aliments que treballaran en xarxa. Es tracta d’una prova pilot que tindrà una durada de dos anys i que vol fomentar l’adquisició d’hàbits de consum responsables per part dels participants. (3cat24.cat)

El més llegit

I després