Aquest curs 2012 – 2013, els Tallers d’Història de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols, proposen treballar la figura del pintor guixolenc Josep Albertí, ja que l’any 2013 és el centenari del seu naixement.

En el marc del tema biografies i retrats, ens conviden a conèixer la figura d’aquest pintor guixolenc des de diferents punts de vista: vida, pintura i obra gràfica i poemes. “Josep Albertí, un pintor enamorat de la vida” ressegueix la trajectòria vital d’aquest artista i també l’entorn en el qual va viure, els motius i els estils que el van inspirar.

D’altra banda, des de l’Arxiu, s’informa que ja està disponible, en format PDF, el llibre “Centenari del tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona”. El catàleg de l’exposició realitzada el 1992 en commemoració dels cent anys de la inauguració de la línia de ferrocarril que connectava Sant Feliu de Guíxols amb Girona.

Un viatge per la història d’aquest singular tren, que tanta empremta va deixar en les generacions de guixolencs i gironins que el van viure. http://publicacionsdigitals.blogspot.com.es/2012/10/centenari-del-tren-de-sant-feliu-de.html?spref=fb

 

També ja està disponible, en format PDF, el llibre “Carrers, cases i arquitectes”, de Gerard Bussot. Aquest treball estudia l’evolució urbanística i constructiva del municipi de Sant Feliu de Guíxols al llarg dels segles. S’hi recullen amb gran profusió de detalls aspectes com la vila baix medieval, les muralles, l’antiga toponímia, el planejament urbanístic o els principals arquitectes i mestres de cases que han deixat la seva petja a Sant Feliu.