I després

Carles Motas destitueix a Pere Luque i el govern queda en minoria

Compartiu aquesta història

Aquest matí l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha destituït Pere Luque de l’equip de govern després que el regidor d’Amics es desdigués del que havia declarat a tots els mitjans només deu hores abans i de que hagués pactat feia quatre dies la seva sortida amb els socis de govern. Motas ha intentat reconduir la situació oferint a Luque que el seu partit no sortís del govern i que deixés pas a un altre membre de la seva candidatura però Luque s’hi ha negat i no ha deixat cap altre opció a l’alcalde que la de fer-lo fora del govern i afrontar així la resta del mandat en minoria.

Motas ha dit que ja no hi havia més opcions ni més sortides, que a partir del greus fets succeïts davant la casa de Pere Albó, la relació política s’havia ressentit i se li donava una sortida a mida. Així s’havia acordat però Luque s’ha trobat còmode i protagonista en els titulars dels mitjans fent anuncis, declaracions i després reculant, la qual cosa posava en dubte l’autoritat i la credibilitat dels seus socis de govern que al final han reaccionat amb l’única sortida que els quedava per no patir més episodis fora de lloc que projectaven un Sant Feliu gairebé còmic a les primeres pàgines dels mitjans informatius.

Carles Motas està convençut que el seny de tots els regidors facilitarà que els projectes es puguin tirar endavant i espera que la calma sigui el denominador comú de la resta de la legislatura després d’aquesta decisió que diu que no hagués desitjat però que el seu càrrec li obliga actuar ateses les circumstàncies.

El regidor d’Amics, Pere Luque, s’havia fet enrere després de pregonar als quatre vents que marxava del govern per tenir autonomia en les denúncies públiques que pensava fer de factures inflades en les que hi veia irregularitats de tècnics, caps d’àrea i polítics de l’equip de govern anterior (entre ells algun de TPSF).

La raó de la seva reculada era que anant pel carrer es va trobar algun membre de la seva agrupació que li va dir que ho feia molt bé i que si plegava faria el que estan desitjant els socialistes. Sembla ser que aquest simple motiu i l’improvisat escenari, va ser suficient per canviar d’opinió i arraconar tots els arguments que hores abans havia exposat als mitjans de comunicació i als seus socis de govern..

Luque declarava que no volia perjudicar-los amb la denúncia de les factures però els estirabots del regidor independent estaven trinxant tant la imatge com la credibilitat del govern del tripartit en el que ja hi havia, a més, desacords interns amb Luque pels criteris de temporalitat en la licitació de les obres pendents.

En alguna ocasió Luque ha declarat a la nostra emissora que ell és una persona del carrer que està a la política casualment i que els argots institucionals, els protocols i les cortesies no les domina ja que s’expressa com ho faria qualsevol altre ciutadà i no com un polític. Però dóna tota la sensació que el regidor ha descobert una faceta que li aporta un punt de fascinació, la de ser el centre d’atenció i protagonista dels titulars i, malgrat que té raó quan assegura que ell no és d’eixe món, pot ser ha perdut la perspectiva que, en el viatge (o aventura) que havia emprès, no era l’únic passatger i aquesta forma de funcionar posava en entredit l’autoritat de Carles Motas que havia de conviure amb la incomoditat de que les mines, que deia que li havia posat el govern sortint, quedaven petites comparades amb les que tenia dintre de la seva pròpia nevera.

Finalment Motas li ha ofert una sortida salomònica com la que ja que diu que membres del seu partit aposten per la no dimissió, que el partit d’Amics continuï al govern amb un altre cap de grup, a la qual cosa Luque s’hi ha negat i aquest mateix matí s’ha trencat un pacte que només ha durat un mes.

El més llegit

I després