I després

Luque abandona el govern un mes després de la moció de censura

Compartiu aquesta història

A partir d’aquest matí el govern tripartit de Carles Motas governarà en minoria a l’Ajuntament ja que Pere Luque presenta la seva dimissió com a membre de l’equip de govern.

Luque deixa clar que la seva renúncia no respon a les demandes de dimissió que s’han fet des de diversos sectors pels fets ocorreguts davant del domicili de Pere Albó sinó a diversos motius que ja anunciàvem a Ràdio Sant Feliu, en els informatius del cap de setmana, per unes factures suposadament inflades i contractacions a dit d’empreses a preus desorbitats (segons les seves declaracions). Com a responsable de la brigada, assegura Luque, que li demanen que signi les factures de les despeses per la nevada, que son responsabilitat del govern anterior i s’hi ha negat en rodó.

El regidor és més expeditiu que els altres caps de grup i considera que els seus, fins avui, socis de govern són massa dubitatius i que estan excessivament pendents de reaccions del seu electorat i partits i prefereixen no anar a totes en la recerca dels responsables d’una gestió que considera irregular de l’anterior govern en el qual hi havia la responsabilitat d’algun component de TPSF.

I assegura que per no fer mal ni esquitxar a aquests partits i companys de viatge, prefereix denunciar en solitari el que creu que són accions punibles i que els ciutadans han de saber com s’administren els impostos, quines són les xifres, quin el mètode i quins els responsables.

Pere Luque subratlla que marxa del govern però no de l’Ajuntament i que votarà favorablement, com ho va fer en l’anterior tram de la legislatura, si les propostes són assenyades però que si a Carles Motas se li’n va l’olla; textualment, ell li estirarà les orelles, de tota manera, li dóna un vot de confiança i considera que aquest govern és molt millor que l’anterior.

Amics ha fet una nota en la qual dóna xifres, fa comparatives de preus, diu que aporta adjudicacions a empreses i retreu l’actitud d’alguns tècnics i responsables municipals.

És part del contingut d’una nota que va enviar al diari El Punt i al setmanari Àncora a la qual hem tingut accés i que reproduïm íntegrament al final d’aquesta informació.

Disposem de l’enregistrament de totes les declaracions efectuades aquesta mitjanit que hem de processar i que podreu escoltar a les properes hores on hi ha llenya per a tothom. Per exemple; sobre la interposició d’una denúncia o acció judicial anunciada pel primer secretari del PSC a Girona i conseller, Joaquím Nadal, Luque contesta des de RSF directament al conseller assegurant que intenta salvar els cadàvers polítics dels seus representants a Sant Feliu i els seus interessos familiars davant Zapatero, per unes expropiacions fetes pel pas de l’AVE als pares del conseller, afegint que del que se’n hauria de fer més càrrec és dels ciutadans i menys dels interessos personals i partidistes.
El partit de Luque apunta en el seu escrit que, el que des dels partits del PSC, ERC i IC-V han anomenat com a “Luquisme”, en un hipotètic diccionari de paraules forçades. vindria a dir: “Luquisme: Ciència que estudia i descobreix les corruptel·les i xoriçades del socialisme”.

Com es pot comprovar, la dimissió de Luque no representa la desaparició del polèmic regidor sinó que dóna la sensació que fa un pas enrere per agafar embranzida i continuar removent els fonaments de la política i de l’administració local a més de disposar de la clau per decantar, a dia d’avui, els empats en les votacions que es puguin produir en els plens a menys que en l’horitzó es plantegi generar un nou govern fort i en majoria amb nous pactes si s’hi afegeix algun altre dels grups del consistori.

Nota íntegra enviada als mitjans per l’Agrupació Electoral Amics

DENÚNCIA D’IRREGULARITATS DETECTADES EN FACTURES ACCEPTADES PELS TÈCNICS I CAPS D’ÀREA DE L’AJUNTAMENT AMB EL VIST-I-PLAU DE L’ANTERIOR EQUIP DE GOVERN QUE VA CONTRACTAR.

1.- L’aglomerat en fred que compra la l’ajuntament per la brigada, l’està pagant a 1.100 € el m3, quant el preu de mercat de l’aglomerat en calent ( que és molt millor i més durador ) val 100 €. Això traduït a un camió de 12 m3 suposa que els ciutadans de Sant Feliu han estant pagant 12.000 € més ( 2 milions de pessetes ) durant el mandat Tripartit encapçalat per l’alcalde Pere Albó ( PSC ).
Aquest aglomerat és per fer les reparacions de tots els carrers de Sant Feliu. Això és només la compra del material, capítol apart, és la forma de treballar l’aglomerat en fred, (sense netejar els forats ni compactar ) que un altre dia els hi explicaré.
2.- Les hores de màquina pala excavadora per les feines de les nevades, els tècnics li han donat el vist-i-plau i acceptació a raó de 93.25 €/hora (més de 15.500 pessetes) quant en el mercat actual amb altres industrials de Sant Feliu és pot trobar per 40 €/hora (6.700 pessetes). El camió grua a 78 € quan en el mercat es troba amb un altre industrial per 36 €. Un camió dumper a 52.50 € quan al mercat es troba per menys de 40 €. Un camió grua amb pinça 75 € quan al mercat es troba a 50 €, 20 hores de tècnic al dia a 25 € ( ja hem diran que feien els tècnics amb la nevada quant cada màquina ja porta el seu maquinista ), 5 grups generadors de 48 KVAS a 318 € grup/dia + 770 € de transport quant a Sant Feliu es troben per 30 € grup/dia i sense transport, hores ordinàries de Oficial a 29 € quan a el mercat de industrials de Sant Feliu estan a 19 € i així fins una suma total de més de 115.000. A més les feines de ferrer per exemple sempre les fa el mateix industrial a dit i sense demanar-li preu, (després factura per administració) quan, a Sant Feliu, d’industrials ferrers n’hi ha més de 10 i mai no s’ha comptat amb ells.
3.- El cap d’àrea d’urbanisme vol imposar que es contracti a dit (aquesta licitació no ha estat publicada a diaris oficials) a una empresa, el manteniment i neteja d’inbornals per valor de més de 90.000 €/any. Aquesta mateixa empresa ja ha tingut anys enrera aquest contracte i els hi podem assegurar que mai han netejat tots els inbornals del poble. Argumenta el tècnic que ha de ser una empresa molt especialitzada i amb personal molt qualificat (nosaltres pensem que per netejar els inbornals, el manobre menys qualificat pot fer-ho si té una paleta, un cabàs i una mica de ganes de treballar).
– Lògicament el nostre regidor s’ha negat en rodó a signar i tramitar pel seu pagament aquestes factures. Això li ha suposat enfrontaments amb tècnics i caps d’ àrea, que s’han venjat filtrant al PSC que fa obres il·legals perquè li falta un projecte visat pel Col·legi d’Arquitectes, quan això ells mateixos han reconegut ara (divendres 07/05/2010), després de tot el follón que no era necessari ni s’havien demanat a ningú.
– Això només són tres exemples de com ha funcionat el Govern Tripartit encapçalat per Pere Albó – PSC i això explica el perquè de totes les acusacions falses contra la figura del nostre regidor, i cap del partit, Pere Luque Mates les quals si els mitjans de comunicació ens deixen explicar-ho, s’aclariran.
Ens diuen que fem Luquisme, i és veritat. LUQUISME: Ciència que estudia i descobreix les corruptel·les i xoriçades del Socialisme.

AGRUPACIÓ ELECTORAL D’ AMICS

El més llegit

I després