Del 29 de març al 13 d’abril se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols, una nova edició de la campanya del Bacallà & Peixopalo. En arribar la quaresma s’incorpora a les nostres taules el bacallà, que ha estat un aliment molt important durant segles i ho continua sent a l’actualitat.
A través del port de la ciutat es va introduir en aquesta zona el Peixopalo que és el bacallà sec. Aquest aliment va ser molt apreciat per mariners i tapers durant el segle XIX; així, fou ràpidament assimilat a la dieta de la nostra ciutat i , alhora va lligar com cap altre producte la gastronomia del nostre mar i de la nostre terra.
Avui, recuperat i reinterpretat dins les nostres cuines, torna a la taula amb tot el sabor d’un plat de tota la vida que ens desperta els sentits.
Aquesta iniciativa prové de l’àrea de promoció i compta amb la complicitat d’una colla de restaurants que el condimentaran i el serviran a les seves taules en dues propostes els que ofereixen un menú, que són: Bahia, Barcarola-Les Dunes, Ca l’Isern, Can Nadeu, Can Salvi, Casa Buxó, Cau del Pescador, El Gallo, La Gaviota, La Llar d’en Roca, La Pansa, La Proa i Marabú.
I altres que oferiran plats com ara: Butrón Berria, Can Noguera, Cau del Pescador, El del Mig, La Carbonera, La Cava, la Locanda di Nonna Flo, La Marquesina, La Palmera, L’Infern, Nit i Dia, Restaurant Cub Nàutic, SQR Cafè i Voramar.