I després

CAMPANYA DE JAUME RAMOT CONTRA LA VIA FERRADA

Compartiu aquesta història

Fa uns dies que el president del Grup De Natura Sterna, Jaume Ramot, ha iniciat una campanya contra la Via Ferrada de la Cala del Molí de Sant Feliu Guíxols, en la qual ataca frontalment l’existència de l’equipament, dubtant de la seva legalitat, emfatitzant la seva suposada perillositat en els accessos i recorregut, posant en dubte la professionalitat dels encarregats del manteniment dels materials així com de les condicions i la preparació dels usuaris. Tot seguit busca responsables en les administracions, posant per davant les dues morts que s’han produït en l’entorn en els darrers 15 anys.
No és la primera acció ni s’espera que sigui la darrera, Ramot va estar al capdavant de l’oposició a l’ampliació de la Via Ferrada en les converses Ajuntament-Generalitat de la passada legislatura, que varen desembocar en un acord d’ampliació, amb les preceptives limitacions temporals d’algun tram per permetre que el corb marí emplomallat i el xoriguer comú poguessin niar i criar sense problemes.
Aquesta nova cataracta de denúncies la remata amb l’argument que el soroll de l’helicòpter de rescat que hi va accedir fa uns dies, va espantar els ocells que “en aquell moment” estaven ple procés de cria.
L’èxit de la Via Ferrada és evident, amb caps de setmana de més de 300 usuaris que s’apropen voluntàriament a la ciutat per gaudir-la i per fer-hi visites i estades turístiques.
És per això que els comerciants han recollit firmes a Change.org en defensa de l’equipament i criticant els arguments que consideren fora de lloc, que està “tergiversant” les coses, que actua amb “fanatisme” i que perjudica els comerços de la ciutat. Fins i tot demanen que es posi en el seu lloc en el cas que un comportament així perjudiqués el seu negoci de fruites de Platja d’Aro.
En el mateix escrit li apunten que “la Via Ferrada disposa d’un projecte tècnic signat i visat pel Col.legi d’Enginyers Tècnics, que està construïda per personal tècnic especialitzat, amb informe favorable de Medi Ambient i del Departament de Costes de la Generalitat, amb material homologats, revisions periòdiques per garantir la seguretat dels practicants, cartells informatius de com utilitzar l’activitat, cartells d’entrada i de sortida, cartells anunciat la dificultat i el material necessari per a una pràctica correcta, una sortida a la meitat del recorregut per si alguna persona no es veu en cor de fer tot el recorregut. El cartell d’entrada informa que si no s’és una persona experimentada cal accedir-hi amb un monitor o persona qualificada i amb assegurança per a l’activitat o bé estar federat”.
El matí d’aquest divendres els practicants que es preparaven al carrer per fer el recorregut treien importància a la polèmica, al contrari, feien broma i comentaven que en al Facebook, Ramot hi puja fotos penjat d’un penya-segat i ningú no té perquè criticar-lo perquè ho fa voluntàriament, com també ho fan ells, però afegien que “abans de tot hauria de demostrar ell si en realitat els ocells s’alegren de la seva sobtada presència”.
Tot seguit podeu llegir les notes senceres a les que hem fet referència, publicades al Diari de Girona i al Change.org respectivament

NOTA J.RAMOT AL DdG NOTA EN SUPORT DE LA VIA FERRADA

El més llegit

I després