I després

Cambra de Comerç: informació jornada i recuperació de l’I.V.A de l’estranger

Compartiu aquesta història

La Cambra de Comerç de Sant Feliu va explicar en una jornada celebrada la setmana passada, els tipus d’inversors privats o businessangelsque existeixen perquè les empreses o els emprenedors que n’han muntat una, puguin aconseguir finançament per tirar endavant els seus projectes, al marge de les vies tradicionals. La conferència va anar a càrrec de Josep Hereu, del bufet Brusi-Peña-Hereu Advocats Associats. L’expert ha detallat les diferents xarxes que operen a Catalunya: Xarxa d’inversors d’IESE, Business Angels Network Catalunya (BANC), Esade Ban, Barcelona Business Angels (BCN-BA), Eix Technova, KeiretsuForum Barcelona i Xarxa SeedRocket, explicant les seves característiques i les diferències que existeixen amb els grups de capital risc. Josep Hereu també va informar sobre alguns dels instruments que existeixen, i que fins ara no eren gaire utilitzats, per facilitar l’entrada d’inversors privats en empreses, com per exemple el contracte de préstec participatiu que permet invertir en un negoci sense necessitat de formar part de la societat en la qual s’aporten diners. L’expert ha detallat els avantatges i inconvenients de cada una d’aquestes figures. La jornada, organitzada conjuntament amb la Cambra de Comerç de Palamós, va finalitzar amb un intercanvi d’opinions i experiències entre els assistents

D’altra banda, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols us ofereix la possibilitat de recuperar l’IVA pagat a l’estranger, a tots els països de la Unió Europea i a tots aquells que tenen conveni de reciprocitat amb l’Estat espanyol.
Els conceptes recuperables varien en funció del país però en termes generals es pot aconseguir la devolució de l’IVA suportat per la participació de fires i congressos, serveis de consultoria, hotels i restaurants, traductors i intèrprets, serveis de transport i combustible, lloguer de vehicles i honoraris d’advocats.
Per poder recuperar l’IVA, cal disposar de les factures originals i comprovants de pagament. Podeu utilitzar aquest servei fins el proper 30 de juny.
Podeu demanar més informació d’aquest nou servei a la Cambra de Comerç de Sant Feliu. Persona de contacte: Elena Rondós. Al telèfon 972.32.08.84 o a través del correu electrònic: elenarondos@cambrescat.es

El més llegit

I després