Les Gales Musicals de Sant Antoni de Calonge es quedaran sense el seu concert final: la festa Flaix FM que s’havia de celebrar demà finalment no es farà perquè l’Ajuntament n’ha desautoritzat la celebració després de rebre un informe de la Policia Municipal. El consistori tem no poder garantir la seguretat dels assistents, de manera que ha desaconsellat que es faci aquest darrer concert.
Segons expliquen fonts municipals, després del concert del passat 6 d’agost -en el qual van cantar Delafé y las Flores Azules i va acabar amb l’actuació d’un discjòquei-, va haver-hi problemes d’ordre públic als voltants del recinte on s’havia celebrat l’espectacle. En concret, es van produir alguns aldarulls perquè alguns joves es van posar a beure a fora el carrer i van cridar més del compte, la qual cosa va aixecar les queixes dels veïns.
Amb el temor que una situació similar es tornés a produir amb la Festa Flaix, l’Ajuntament calongí va demanar un informe de seguretat a la Policia Local, i el cos va respondre que no tenien prous efectius com per a garantir la seguretat en un concert d’aquestes característiques. Tampoc podien demanar reforços als Mossos d’Esquadra, ja que en aquesta època de l’any no n’hi havia prou de disponibles. Davant d’aquesta situació, la Policia local va recomanar a l’Ajuntament que no se celebrés el concert i aquest ha decidit no autoritzar-lo.
Segons explica el promotor de les Gales Musicals, Joan Planas,  s’havien venut unes 180 entrades, que ara ja s’estan retornant. Planas no es mostra enfadat amb la decisió del consistori ja que, al cap i a la fi, l’alcalde és el que mana i igual que pot donar permís te’l pot treure, però sí que lamenta que l’Ajuntament no hagués comunicat abans la seva decisió, per tenir una mica més de marge de reacció, li sap greu perquè era un concert destinat a la gent jove i que a més servia per tancar les Gales. També considera que els aldarulls de la nit del 6 d’agost no estaven directament relacionats amb les Gales Musicals i que, en cas de celebrar-se la Festa Flaix, no es produiria cap inicident. De tota manera, Planas acata sense discussió la decisió del consistori.
(Diari de Girona).