I després

Cada diumenge d’estiu mini trens al Parc de l’Estació de Castell d’Aro

Compartiu aquesta història

Cada diumenge i jornades festives de juliol, agost (18-20 h) i de setembre (11-13 h), es pot gaudir de circulació de mini trens al Parc de l’Estació de Castell d’Aro, que cada estiu fa les delícies dels més menuts en dels set únics circuits de modelisme a escala que hi ha a Catalunya. Segons informa el web www.ciutada.platjadaro.com, és una proposta gratuïta, de la mà de l’Associació del Trenet de la Vall d’Aro amb la col•laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro.
El tren de Sant Feliu de Guíxols a Girona, conegut popularment com a Feliuet o Carrilet, es va inaugurar l’any 1892, funcionant com a línia de passatgers i mercaderies fins l’any 1969. Va ser el primer tren de la península en utilitzar la via estreta, ja que així es facilitava la construcció d’un traçat molt sinuós amb 82 corbes. L’any 2009 l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va adquirir la locomotora número 5, juntament amb dos cotxes de viatgers amb tribuna. Aquesta locomotora va ser construïda l’any 1893 per la casa Lokomotivfabrik Krauss & Cie. A.G. de Munic, Alemanya, i va ser la darrera en fer el viatge Girona-Sant Feliu de Guíxols.
Un vagó mixt, amb sis seients de primera classe i correus, adquirit a la dècada dels anys 90 pel consistori, acompanya la màquina. La part que, en un primer moment ocupava la segona classe, va ser suprimida i en el seu lloc es va instal•lar una petita estafeta per permetre treballar l’empleat de correus. A l’exterior es va col•locar una bústia on es podien dipositar les cartes. Actualment la locomotora i el vagó estan sent restaurats per l’Associació El Trenet de la Vall d’Aro, i la primera ja es pot veure al Parc de l’Estació de Castell d’Aro.
Circulació del mini tren de la Vall d’Aro – Estiu 2015:
Cada diumenge i festiu de juliol i agost (18-20 h) i setembre (11-13 h).
Al circuit de modelisme del Parc de l’Estació, Castell d’Aro (gratuït).
De la mà de l’Associació del Trenet de la Vall d’Aro.
Informació: regidora de Cultura • T 972 804 205 • cultura@platjadaro.com

El més llegit

I després