Brian Ferry, un dels grans referents de la música pop de tots els temps va accedir a oferir una roda de premsa en la qual es va mostrar afable, pacient i proper.

Ens quedava en el record d’ara fa un any, en el mateix espai del Curhotel Hipócrates, la presència d’un Lou Reed prepotent, absent i amenaçador amb els flaixos que en el cas de disparar-se deia que marxaria. Fins i tot quan un periodista li va comentar que la seva presència coincidia amb la de U2 al Camp Nou (fent referència què a Catalunya hi venien els millors) ell va recelar de la pregunta i posant-se a la defensiva va contestar que “en aquesta ocasió no he volgut començar la meva gira en una gran ciutat sinó en un poble miserable”. Els periodistes li vàrem perdonar l’estupidesa per no perjudicar el Festival, tot i que al cap de deu minuts, amb el seu posat d’ésser superior, va matisar-ho dient que s’interpretés  com  una ironia.

Doncs bé, Ferry ho va contestar tot, començant pels disturbis del nord de Londres dels que va opinar que les generacions actuals ho tenen malament i que cal més educació per als joves i més oportunitats, que tot plegat ha de portar a una reflexió

En referència a les tornades intermitents de la banda que liderava, Roxy Music, va venir a dir que no són cap mena de competència sinó el complement natural d’una manera de funcionar i d’entendre la seva dilatada carrera i que una no se sobreposa a l’altra sinó que es donen les circumstàncies com és el cas de la participació en el Sonar -2010.

Pel que fa a uns problemes de salut patits el mes de febrer va dir que es trobava com un toro i que encara li agradaria actuar molt més a l’Estat Espanyol, comentant que li encantava el que veia (des de l’hotel) de Sant Feliu i que ell pensava que aniria a la capital i va quedar encantat de veure que era a Sant Feliu i que hi havia mar.

També se li va preguntar sobre la desaparició d’Amy Winehouse, la qual cosa va lamentar considerant que havia estat una veu i una intèrpret extraordinària comparant el succés amb altres referents com la Billie Holiday on hi intervenien les drogues i l’alcohol que massa sovint en creuen en el camí de les estrelles.

Parlant d’estrelles va comentar que la musa de la portada del seu darrer disc, la model Kate Moss, es casava a pocs quilòmetres d’on ells actuaven i que els va enviar un helicòpter a la mitja nit que els va traslladar a la celebració per tal que li interpretessin la seva cançó preferida.

Va destacar la presencia del seu fill i un amic d’aquest entre els músics i deia que dubtava que fos un dels grans referents del pop elegant i glamurós, la qual cosa va deixar a l’opinió dels altres.

En definitiva, una agradable impressió d’una llegenda viva del pop més acurat que ha abastat de bona música a diverses generacions i que ha estat la contractació estrella de la XIX edició del Festival Internacional de la Porta Ferrada.