I després

Bombers, alcaldes i el tancament del parc

Compartiu aquesta història

Degut a la manca de personal que pateix el cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, cal redistribuir el personal amb la resta de parcs de la regió d’emergències de Girona. Aquest fet provoca que s’hagi de tancar el parc de la Vall d’Aro sistemàticament cada vegada que falta personal a altres parcs.
Sembla a ser que aquesta mesura està generant força malestar entre els alcaldes dels municipis afectats, ja què no són degudament informats. Cal tenir en compte que aquests són la màxima autoritat local en matèria de Protecció Civil (art. 48.1 Llei 4/97).
El dilluns 10 de juny, el parc de bombers de la Vall d’Aro, va viure aquesta situació.
Segons fonts oficials del cos, aquest fet comportarà un augment del temps de resposta i una disminució de la capacitat operativa davant de qualsevol emergència, i per tant, això comportarà també un risc per la població i els ciutadans dels municipis implicats.
Si no s’acaba amb aquesta lògica perversa d’irresponsabilitat política, on s’anteposen criteris econòmics per davant de criteris en matèria de seguretat civil, aquest fet es tornarà a repetir els propers dies.
Per tal d’informar o aclarir qualsevol dubte als alcaldes afectats, els representants del cos de bombers, han fet arribar per registre un comunicat a on els fa coneixedors de la situació.

El més llegit

I després