AUTISME EN L’ADOLESCÈNCIA

Aquest dissabte ,22 de febrer a les 11:00h, tindrà lloc una nova jornada del Cicle Salut i Societat de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la UdG que tractarà el tema de l’autisme en l’adolescència. L’activitat es realitzarà al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro.
Projecció del documental “María y yo”, de Félix Fernández de Castro (Bausan Films) i seguidament col·loqui a càrrec de Miguel Gallardo (Il·lustrador i protagonista del documental) i Paco Jiménez (Doctor en pedagogia, llicenciat en psicologia i Catedràtic d’Educació Especial de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG).
María y yo és un llargmetratge documental que explica l’autisme a través de la història del dibuixant Miguel Gallardo i la seva filla María, una adolescent autista que viu amb la seva mare a Canàries. La pel·lícula és l’adaptació cinematogràfica del còmic homònim, que va ser nominat als premis de millor obra i millor guió en el Saló Internacional del Còmic de Barcelona i guardonada en el Premi Nacional del Còmic de Catalunya.
El documental explica com és la convivència amb una persona discapacitada, i passa durant un dels viatges que Miguel Gallardo fa amb la seva filla a un centre turístic del Sud de Gran Canària. L’obra va quedar finalista als premis Goya i Gaudí.
Al finalitzar el col·loqui es presentarà el llibre “Un puzle de contes” a càrrec de Rosa Serrano (Coordinadora del Centre de Recursos de TEA) i es podrà adquirir el còmic “María y yo”.
Amb la col·laboració de l’Associació Viu Autisme. Entrada lliure

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació