I després

Aturen obres sense permís d’una regidora de TSF

Compartiu aquesta història

Segons informa aquest dimecres el Diari de Girona, la regidora de Tots per Sant Feliu (TSF), Fina Cosp, estava instal·lant una pèrgola a casa seva sense haver demanat la llicència municipal corresponent i en una de les inspeccions rutinàries que realitza l’Ajuntament es va detectar la infracció i se li ha obert un expedient. Així, ho va confirmar ahir la regidora d’Urbanisme, Dolors Ligero que declarva que no s’aplicarà cap sanció econòmica i per poder legalitzar les obres caldrà que la regidora de TSF demani la llicència, pagui les taxes corresponents i faci unes modificacions al projecte “tal com està plantejat”, perquè ara mateix no compleix la normativa.

El Govern municipal de Sant Feliu va explicar ahir que fa uns mesos que ha incrementat les inspeccions d’obres perquè havien detectat que molts ciutadans no demanaven la llicència ni pagaven la taxa corresponent. Dins d’aquest increment en les inspeccions, doncs, s’ha detectat les obres sense permís a la casa de Fina Cosp, la regidora de TSF. “Es tracta d’un cas més dins de les inspeccions rutinàries que anem fent”, va destacar la regidora d’urbanisme.

Ligero va afirmar que es tracta d’una “estructura per la teulada”, una “obra important, però que es pot considerar com a obra menor”, va matisar. I que en aquest cas concret, el cost de la llicència hauria estat de menys de 200 euros. “S’ha obert expedient i s’ha informat a la regidora. Se li ha demanat que demani la llicència i que hauria de modificar el projecte tal com està plantejat perquè sinó no es podrà legalitzar”, va afegir Ligero.

Per la seva part, la regidora de TSF va explicar que efectivament estava instal·lant una pèrgola a casa seva i ho feia sense haver demanat el permís perquè ni ella ni l’industrial que li està realitzant els treballs sabien que calia sol·licitar-ho. “Resulta que el meu industrial no va demanar el permís. És l’error que hem fet”, va reconèixer Cosp. “L’industrial també ha quedat parat perquè porta 30 anys treballant en el sector i em diu que mai ho havia demanat”, va afegir.

La regidora de l’oposició va explicar que en un primer moment volia instal·lar un tendal, però l’industrial la va convèncer per posar la pèrgola perquè aguantaria millor els forts vents que hi ha a la zona. “No hem fet obres ni res, és una simple pèrgola d’alumini per posar un tendal”, va remarcar Cosp. De tota manera, la regidora va explicar que ha aturat els treballs i que complirà el que li digui el consistori. “He entrat una instància dient que ho aturo tot i que faré el que em diguin”, va explicar. “No he fet mai res fora de la llei i no ho faré ara”, va manifestar.

Finalment, Cosp va dir que esperarà a rebre la visita dels serveis municipals per saber exactament què cal fer. I va explicar que possiblement la modificació que ha de fer és “recular un metre i mig l’espai que ha ocupat amb la pèrgola”.

El més llegit

I després