I després

ATUREN EL PLE PER L’EMPRESONAMENT DE SÀNCHEZ I CUIXART

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre es va celebrar el Ple Municipal Extraordinari on es varen aprovar les ordenances fiscals i taxes pel 2018, autorització, disposició i reconeixement de l’obligació de factures, així com l’aprovació del contracte d’execució de les obres de Rius i Calvet, qüestions sobre les quals informarem properament.

El Ple es va interrompre en les exposicions, quan Pere Albó va donar la notícia de l’empresonament dels presidents de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Omnium Cultural, Jordi Cuixart. Minuts després, la portaveu del PEDECAT, Dolors Ligero, va proposar a l’alcalde fer un recés ja que a les 22:00 h. estava prevista una cassolada i considerava que s’havia de donar suport als veïns que hi participaven, proposta que fou acceptada.

Al mateix temps, per les xarxes socials es convocava als ciutadans a fer una concentració de vehicles davant al masteler de la barana de mar (on la senyera estel.lada fou arrencada fa unes setmanes), des d’on una caravana de 37 vehicles arrencava a les 23:00 h.fent sonar els clàxons pels carrers de la ciutat, comitiva que es va anar multiplicant al seu pas.

Els representants de tots els partits (MES, PDCAT, ERC, PSC, GDC i TxSF) varen mostrar el seu rebuig per l’empresonament dels líders de les dues entitats, alguns dels quals varen denunciar aquesta acció, considerant que decisions com aquestes allunyen a las parts del diàleg que es reclama, alguns dels quals varen declarar que Sánchez i Cuixart esdevenien presos polítics d’un conflicte sobre el qual l’alcalde va predir que “ens esperen dies molt complicats”.

El més llegit

I després