Assalten un xalet a Calonge i s’emporten la caixa forta

Una banda especialitzada en robatoris a xalets, en la qual hi treballa almenys un dels assaltants a la casa dels Tous, Arsim Blaku, va assaltar dimarts a la nit el xalet d’una família russa a Sant Antoni de Calonge. Segons informa el diari El Punt Avui, els assaltants es van endur la caixa forta del xalet, que contenia uns 30.000 euros, i una gran quantitat de joies. L’objectiu que s’havia fixat la banda dimarts era el xalet d’una família russa situat al número 11 del carrer Rafel de Casanova de Sant Antoni de Calonge. La família fa anys que està establerta a la Costa Brava, on van decidir disfrutar de la seva jubilació.
Els assaltants van entrar a l’habitatge pels volts de les deu de la nit, en un moment que la família era fora de casa perquè havia anat a visitar una parenta que està embarassada, i que havia hagut d’anar al metge. Els delinqüents van forçar la finestra de la cuina, que és per on van entrar. Segons van relatar les víctimes del robatori, els fets s’haurien produït en tan sols quatre o cinc minuts. Tan bon punt els lladres van accedir a l’immoble, va sonar l’alarma que va posar en alerta la policia. Així que els individus van actuar contra rellotge. Van pujar fins a una de les habitacions i, armats amb un martell, van escapçar la caixa forta per endur-se-la. Es tracta d’una caixa petita, que no pesa gaire, normalment utilitzada per guardar-hi papers o material important però de poc volum. En aquest cas, a dins hi havia uns 30.000 euros. Mentre uns estaven ocupats amb la caixa forta, els altres regiraven la casa per buscar altres objectes de valor. Es van endur també joies, però van deixar aquell material electrònic susceptible de robar. No van fer malbé res més. Un cop van aconseguir el botí, van fugir amb dos vehicles, segons van relatar els veïns que sobre aquella hora van veure que hi havia dos cotxes sospitosos aparcats just davant de la casa assaltada. Els va anar just, ja que la família assaltada ja estava de camí cap al domicili, tant sols els faltava uns quinze minuts per arribar-hi. Tot apunta que els lladres ho tenien tot molt estudiat, i sabien on anaven i a què anaven, i sobretot tenien controlats els moviments de les seves víctimes. Pel que fa al sistema de seguretat, la casa disposa de dues càmeres de videovigilància, però cap va captar les imatges dels assaltants.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació