I després

Assalt violent a una casa de Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Segons que informa el diari El Punt Avui, uns lladres van assaltar de forma violenta la setmana passada l’habitatge familiar de l’empresari Josep Plaja, situat al carrer Santander de Sant Feliu de Guíxols. La família Plaja no ha volgut donar detalls de com es va desenvolupar l’assalt, a banda de confirmar-ne la violència. Josep Plaja regenta l’empresa Transports i Excavacions Plaja, que es dedica a les excavacions i demolicions, extraccions d’àrids, transports de residus i contenidors. L’habitatge assaltat, tot i que està enreixat totalment per la part del carrer Santander, és de fàcil accés a través d’un descampat d’un costat i d’unes obres de l’altre.

Tres en una nit

L’assalt a l’habitatge dels Plaja a Sant Feliu de Guíxols es va perpetrar el dijous 21 de juny a la matinada, és a dir, el mateix dia que els lladres violents van irrompre també a l’habitatge de l’empresari Josep Serra de Camós (també dedicat a les excavacions) i al xalet d’una família holandesa a la urbanització Mas Fumats de Roses.

A Camós, els lladres eren dos encaputxats que parlaven en castellà que van sorprendre la família Serra mentre dormia i que van colpejar durament amb un garrot Josep Serra, que va haver de ser traslladat a l’hospital Josep Trueta, on li van fer punts de sutura al costat de l’ull dret. Els lladres van esbotzar la porta del dormitori del matrimoni fent saltar el pestell. Abans van atacar la filla i la sogra de Serra, que també eren al llit, posant-los una mà a la boca i amenaçant-les perquè no cridessin. Van marxar amb un botí d’uns 300 euros i un telèfon mòbil. Els Mossos segueixen la pista de dos homes que van ser vistos fugir amb una moto de gran cilindrada.

L’assalt a Camós va ser aproximadament a dos quarts de quatre. Mitja hora abans, un altres encaputxats van irrompre a la mansió de Roses, on aquella nit només hi havia l’assistenta, ja que el matrimoni havia anat a Astúries per motius de feina. La dona es va despertar i es va trobar una pistola que l’encanonava al cap i dos homes que li van demanar on eren els amos i després on era la caixa forta. Els assaltants, que segons l’assistenta podien ser cinc, entre ells una dona, van descobrir la caixa forta, que tenia la clau per fora, però se’ls va bloquejar. Pensant que hi trobarien diners van decidir rebentar-la com fos i li van ventar cops de mall i cops de destral fins que van descalçar la porta. Però a dins no hi havia diners. El botí que es van endur va ser les joies de la mestressa, van triar les d’or i van deixar les de plata. També van agafar un cotxe de luxe però el van abandonar a Mas Fumats. Abans de marxar van lligar la minyona.

 

Foto: El Punt Avui

El més llegit

I després