I després

ASSALT A LA PROPIETÀRIA DEL RACÓ DE SANT POL

Compartiu aquesta història

La propietària del restaurant El Racó de Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols, Carmen Muela i la seva filla de 16 anys varen patir un assalt violent a la seva casa de Les Gavarres, al terme municipal de Cassà de la Selva segons informa el diari El Punt Avui.
Els fets van passar el dia 9 de setembre cap a la una de la matinada, l’hora que acostuma a arribar a la casa després de tancar el restaurant. Quan van entrar a l’habitatge, a la urbanització Refugi de les Gavarres, es van trobar quatre homes encaputxats que les esperaven a l’interior. Els gossos de la família, entre ells un dòberman i un rottweiler, i les alarmes que té instal·lades la casa no van suposar cap trava per als intrusos, que esperaven la víctima en l’única habitació on no hi van veure sensors de l’alarma. Els assaltants, que esgrimien un ganivet i que reclamaven la caixa forta, van utilitzar una maquiavèl·lica estratègia per pressionar la mare: es van endur la filla fora de la vista de la mare i la van obligar a pujar al cotxe per fer-li creure que se l’endurien o l’agredirien. Pressionada d’aquesta manera, la mare els va entregar els diners, més de 30.000 euros en efectiu que tenia a casa procedents de la recaptació del restaurant. Els assaltants també van rastrejar tota la casa i van arreplegar les joies que van trobar i els telèfons mòbils. Tot i tenir un bon botí els lladres encara van insistir una bona estona amenaçant la dona perquè els digués on tenia la caixa forta, que la casa no té. Finalment, van desistir de trobar cap caixa forta i van permetre que la noia tornés al costat de la seva mare. Les van obligar a ficar-se totes dues dins d’un traster i les van deixar tancades a dins. Ells van marxar i es van emportar el vehicle tot terreny de la mestressa de la casa. Quan els lladres van abandonar la casa eren aproximadament les dues de la matinada i mare i filla van haver de passar tota la nit tancades al traster, ja que no en van poder sortir ni van poder avisar ningú.
Les dues dones foren alliberades pels volts de les vuit del matí, el jardiner, que, com cada dia, va anar a casa seva per feinejar. Després, a través del telèfon d’un veí van alertar una amiga de la família, que es va encarregar de trucar a la policia. Tant els Mossos d’Esquadra com la policia local de Cassà van pujar a la casa per recollir la declaració de les víctimes i buscar pistes dels assaltants. Segons les dades que va proporcionar la mestressa de la casa, els assaltants, tot i que parlaven espanyol, aparentaven ser magribins. No els van poder veure la cara i tampoc van deixar empremtes ja que duien guants de jardiner. La policia científica dels Mossos, però, va inspeccionar tots els voltants de la casa per intentar trobar petjades dels lladres o roderes d’algun cotxe que haguessin utilitzar per anar-hi.
El vehicle que s’havien endut el van abandonar a la zona del veïnat de la Bruguera, a Llagostera, on va ser localitzat per la policia local. Els investigadors sospiten que els lladres tenien informació privilegiada sobre els costums de la mestressa del restaurant i que tenien ben estudiat l’assalt donada la situació de la casa, situada en un punt aïllat de les Gavarres, al qual es pot arribar per diversos camins de terra i també pel camí, ara asfaltat, que des de Cassà de la Selva puja cap als Metges. L’alcalde de Cassà de la Selva, Enric Bagué, i el regidor de Seguretat, Josep Maria Mir, van acudir a la casa assaltada per donar suport a les víctimes.

El més llegit

I després