I després

ARRENCA EL FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA

Compartiu aquesta història

Quan només falten unes hores per a l’inici de la 51ena edició del Festival Internacional de la Porta Ferrada, ja s’ha superat el primer objectiu que era arribar a 4.000 entrades venudes que, segons l’alcalde, Joan Alfons Albó, eren necessàries per cobrir les despeses que genera. L’empresa Bitó ha informat el matí d’aquest dijous que ja s’han superat les 5.000 entrades anticipades i que les entrades per a les dues sessions de Concerts per a nadons d’aquest diumenge, 21 de juliol, al Teatre Auditori Narcís Masferrer (12 h i 18 h), estan exhaurides.
Durant tres quarts d’hora i al damunt de l’escenari, els nadons i infants descobreixen que la música “es pot tocar” quan els músics els acosten els instruments i experimenten la vibració, la intensitat del so… Una experiència única al voltant de l’anomenada música clàssica, però que també explora altres estils com la música popular, el jazz o el rock, entre d’altres.

Aquest divendres, Diego el Cigala
El flamenc de qualitat està molt present enguany a la programació del Festival de la Porta Ferrada: la dansa flamenca de la Cia. Antonio Gades, la presentació del nou disc de Diego el Cigala i el nou flamenc de la gaditana Niña Pastori prometen conquistar els puristes i els nous amants d’aquest gènere.
El certamen arrenca aquest divendres amb una veu d’excepció, la del cantaor Diego el Cigala, que ha fet de l’agermanament artístic el seu segell distintiu i torna aquest estiu de fer les Amèriques. Nebot del gran Rafael Farina i un dels cantaors més aclamats en el panorama del flamenc actual, el Cigala segueix descobrint el repertori sonor sud-americà en el seu darrer treball d’aires porteños, Romance de la luna tucumana, publicat aquesta primavera i inspirat pel tango argentí. Al concert de Sant Feliu no s’oblidarà, però, d’algunes cançons de discos mítics com Lágrimas negras, Cigala & tango o Dos lágrimas.

Dissabte, “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”
Estrenada a l’OffBroadway el 1996, aquesta comèdia musical que mostra en clau d’humor les alegries i les penes de les relacions de parella va ser un dels èxits més esclatants del tombant de segle, mantenint-se 11 anys en cartell. Elisenda Roca ha recuperat el títol en una posada en escena que també ha triomfat a Barcelona i que vol potenciar la ironia, a vegades fins i tot tràgica, d’aquest anàlisi interior de les relacions de parella. T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré ´es una visió divertida, sarcàstica, gamberra, fresca i tendra d’experiències que tothom ha viscut en algun moment de la vida: la primera cita, el festeig, el matrimoni, l’arribada dels fills, la rutina, la crisi dels quaranta o l’amor en la vellesa. És, en definitiva, l’oportunitat de reviure, amb humor, les relacions sentimentals.
Direcció: Elisenda Roca. Actors: Ivan Labanda, Mercè Martínez, Muntsa Rius i Jordi Llordella

Espai Village, per menjar i beure en el recinte
Al marge de les propostes artístiques, els dies de concert a l’Espai Port, el festival compta amb un servei de restauració i bars, l’Espai Village. Des de les 20:30h i fins a un quart d’hora abans de començar l’espectacle, les persones que ho vulguin poden acostar-se a aquesta zona i sopar, amb tapes a càrrec del restaurant Els Tinars i el restaurant del Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols. També se serviran begudes com ara còctels i cerveses (Brugal, Caves Rotxa i Estrella Damm). L’accés a la zona és lliure i estarà oberta els dies 19, 20, 26 de juliol i 5, 6, 7, 10, 11, 15 i 17 d’agost. Una bona manera de gaudir de les nits d’estiu, i sopar al costat del mar, abans de cada espectacle.
Per informació del festival i compra d’entrades: www.portaferrada.com
Per la compra d’entrades anticipades: https://www.koobin.com/portaferrada/index.php

El més llegit

I després