I després

Aquesta Setmana Santa Brunyols de Sant Feliu, tradició ganxona i la primera edició del ‘Lumlab’, el Festival de la llum

Aquests Setmana Santa Brunyols de Sant Feliu, tradició ganxona i la primera edició del ‘Lumlab’, el Festival de la llum

Compartiu aquesta història

Un any més per Setmana Santa, els brunyols son els protagonistes de les fleques i pastisseries de Sant Feliu de Guíxols. Triangulars i fets seguint una recepta diferent que a la resta de l’Empordà, són tota una icona de la nostre població. Si voleu tastar aquesta recepta tan dolça, tradicional, típica i exclusiva ganxona, tan sols heu de visitar les fleques i pastisseries de la nostra ciutat.

A més, del dijous 14 al dilluns 18 d’abril s’organitza una gran agenda d’activitats. Entre elles el Festival de la llum ‘Lumlab’ de 17h a 1h en diferents llocs de la ciutat.

www.lumlab.cat
www.visitguixols.com
www.guixols.cat

Què és LumLab?
És un Festival en el qual pren rellevància el tractament de la llum en múltiples propostes artístiques: espais interiors i exteriors jugaran amb la llum, colors i formes per donar una nova imatge de la ciutat

Sant Feliu de Guíxols és una ciutat amb uns trets identitaris molt visibles, que provenen de factors com el mar, el ric patrimoni, el llegat històric, la gent … El Festival posarà en valor aquests trets posant el focus en el mar i el far, un diàleg entre dos elements identitaris que ajudaran a desplegar instal·lacions en diversos punts del municipi

Sant Feliu de Guíxols és mar, és costa, és salada, és marinera, és brava… aquesta també és la identitat del LumLab. Per això inaugurem el festival amb una acció espectacular a la badia de Sant Feliu de Guíxols. Us esperem el proper dijous 14 a les 21h a la barana de mar, per viure acompanyats de les barques de l’Associació Llops de Mar i del Club Nàutic Sant Feliu, un espectacle on la llum esdevindrà la màgia de la badia.

D’entre les activitats d’aquesta primera edició, trobem ‘Xocolata amb llum’. Jordi Canudas Studio. Del dijous 14 al dilluns 17 d’abril, cada nit de 21h a 1h, a la plaça del mercat.

Una instal·lació performativa en la qual la llum actua, en directe, per fondre xocolata tot convidant al públic a degustar-la durant l’esdeveniment juntament amb un petit tast de brunyol. La tradicional associació entre llum i calor es fa evident en aquesta peça on, amb el factor del temps, es visualitza el potencial calòric d’aquesta per afectar la matèria. Les propietats de la xocolata resulten fantàstiques en aquest projecte. No només per la facilitat de desfer-se i canviar de forma sinó també per les seves conegudes propietats gastronòmiques. Una instal·lació a l’interior d’un espai on 4 focus de llum fondran 24 rajoles gegants de xocolata i projectaran les ombres de la xocolata fonent-se cap a l’exterior. El públic podrà entrar en aquest espai immersiu per poder olorar i veure l’acció de la llum fonent la xocolata i degustar-ne el resultat. Producció Llum BCN 2022.

Veniu a gaudir de la Setmana Santa a Sant Feliu de Guíxols!

El més llegit

I després