AQUESTA NIT CAL FER EL CANVI D’HORA

Els ciutadans de la Unió Europea passaran a l’horari d’hivern en la matinada d’aquest diumenge 27 d’octubre, com tots els últims diumenges d’octubre, segons el que s’estableix en una directiva comunitària de 2001.
A les 03.00 d’aquest diumenge, hora peninsular, s’haurà d’endarrerir una hora els rellotges per donar entrada a l’horari d’hivern.
Amb el canvi del diumenge, tres Estats membres (Regne Unit, Irlanda i Portugal) tornaran a l’horari GMT. Espanya, Àustria, Bèlgica, la República Txeca, Dinamarca, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Luxemburg, Malta, Polònia, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Suècia i Holanda situaran els seus rellotges a GMT+1. Bulgària, Xipre, Estònia, Finlàndia, Grècia, Letònia, Lituània i Romania posaran la seva hora a GMT+2.
La modificació horària es produeix dues vegades a l’any en compliment de la normativa comunitària. La UE va adoptar aquesta mesura l’any 1981 sota criteris d’estalvi energètic. La finalitat és adequar les hores de llum natural a l’activitat quotidiana i té el seu origen en la primera crisi del petroli.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació