I després

AQUESTA NIT CAL FER EL CANVI D’HORA

Compartiu aquesta història

Els ciutadans de la Unió Europea passaran a l’horari d’hivern en la matinada d’aquest diumenge 27 d’octubre, com tots els últims diumenges d’octubre, segons el que s’estableix en una directiva comunitària de 2001.
A les 03.00 d’aquest diumenge, hora peninsular, s’haurà d’endarrerir una hora els rellotges per donar entrada a l’horari d’hivern.
Amb el canvi del diumenge, tres Estats membres (Regne Unit, Irlanda i Portugal) tornaran a l’horari GMT. Espanya, Àustria, Bèlgica, la República Txeca, Dinamarca, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Luxemburg, Malta, Polònia, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Suècia i Holanda situaran els seus rellotges a GMT+1. Bulgària, Xipre, Estònia, Finlàndia, Grècia, Letònia, Lituània i Romania posaran la seva hora a GMT+2.
La modificació horària es produeix dues vegades a l’any en compliment de la normativa comunitària. La UE va adoptar aquesta mesura l’any 1981 sota criteris d’estalvi energètic. La finalitat és adequar les hores de llum natural a l’activitat quotidiana i té el seu origen en la primera crisi del petroli.

El més llegit

I després