Avui divendres 17 de maig es celebra el Dia Internacional Contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia. Amb ell es commemora la sortida de l’homosexualitat del llistat de malalties mentals de l’OMS. El Servei d’Atenció Integral —SAI— local, dirigit a les persones LGBTI del municipi, ha organitzat diversos actes en col·laboració amb el Punt d’Informació Juvenil i la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit.

Aquest vespre a les 20.30 hores, membres de l’Equip de Govern i el tècnic del SAI de Sant Feliu, José Yépez, han fet la lectura d’un manifest, i dirigit unes paraules, des de la barana del Passeig sota la bandera LGBTI que hi oneja. Tot seguit, els assistents s’han acostat fins a l’Arc de Sant Benet que s’ha il.luminat amb els colors de l’Arc de Sant Martí i a on el director de la Biblioteca, David Hernàndez, ha llegit un poema.

David Hernàndez en el moment de llegir el poema.

Entre les properes activitats previstes a Sant Feliu de Guíxols es troben, el 22 de maig a les 7 de la tarda, la realització d’un taller anomenat Apps de contactes i LGBTIfòbia al Punt d’Informació Juvenil, i d’altra banda, el 5 de juny, s’inaugurarà a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit l’exposició Construccions identitàries.

L’Arc de Sant Benet s’ha il.luminat amb els colors de l’Arc de Sant Martí.