Serà al Centre Cívic Vilartagues tots els dimecres en horari de matins. Caldrà demanar cita prèvia per telèfon, mail o personar-se al centre.

Aquest passat divendres es va presentar al saló de sessions del consistori el nou Servei d’Atenció Integral -SAI a persones LGBTI a nivell local, amb la signatura del conveni de col.laboració entre l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Generalitat de Catalunya.

El projecte es basa en la Llei 11/2014 de 10 d’octubre, que pretén garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

En l’acte van participar la Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata; l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas; la regidora d’Igualtat del consistori, Laura Serrano i el tècnic responsable del servei, José Yépez.

Per la regidora Laura Serrano, l’activació d’aquest nou servei és el camí a seguir “de continuar treballant perque aquest col.lectiu es senti recolzat, tingui allà on anar a preguntar els seus dubtes i pensem que és un servei que tindrà molt bon funcionament a Sant Feliu i que és molt esperat”.

El tècnic responsable, José Yépez, destaca que està obert a tothom, tant a persones LGBTI com les que no ho siguin, posant com a exemple que “si hi ha algun profesional que té algun dubte de com incorporar al seu dia a dia la perspectiva LGBTI, pot acudir a mi i l’assessoro en aquesta qüestió”.

La Directora d’Igualtat, Mireia Mata, ha fet referencia a la llei 11/2014 afirmant que “no és una llei pel col.lectiu LGBTI sinó pel conjunt de la societat catalana, perque quan parlem de drets, quan parlem de llibertats, de diversitat, de la riquesa de la diversitat, no estem parlant d’un col.lectiu sinó de tothom”.

Per l’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, des de Sant Feliu ara es té “un lloc on els teus drets et poden ser explicats i reconeguts, un punt de trobada a l’ajuntament de Sant Feliu per a explicar els teus dubtes, preocupacions i pors, i tens algú que et pot orientar”.
Motas també ha comentat que aquesta és una funció que s’ha de fer des de l’administració.

El servei està disponible al Centre Cívic Vilartagues, a la plaça Salvador Espriu, els dimecres de 9 del matí a 2 de la tarda.
Podeu demanar més informació o cita prèvia al telèfon 972.82.01.01 o personant-vos al centre.