I després

Aquest matí s’ha presentat la 27a. edició de la Campanya Gastronòmica del Peix Blau Ganxó

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc al Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols la presentació de la 27a. Campanya Gastronòmica del Peix Blau Ganxó, que tindrà lloc en diversos establiments de la Ciutat entre el 17 de maig i el 16 de juny.

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc al Tinglado del port de Sant Feliu de Guíxols la presentació de la 27a. Campanya Gastronòmica del Peix Blau Ganxó, que tindrà lloc en diversos establiments de la Ciutat entre el 17 de maig i el 16 de juny.
L’acte ha comptat amb la participació d’alguns dels restauradors que hi participaran aquest any. També hi eren presents Marc Gascons, que és el padrí d’aquesta edició; l’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; el regidor de Turisme de la Ciutat, Salvador Calabuig; a més d’altres regidors del Consistori.

Dos dels restauradors que ofereixen el Peix Blau Ganxó als seus restaurants, Quico Banyeras i Josep Camús, han dirigit unes paraules als assistents.
Banyeras ha destacat que “el peix és un dels puntals de la cuina mediterrània, a més d’un dels aliments més sans i nutritius que hi ha”. També ha recordat que la iniciativa “va néixer amb la voluntat de promocionar una cultura marítima ganxona popular de la comunitat pesquera i gastronòmica” i que “és una de les referències gastronòmiques dins el territori català”.
Josep Camús ha explicat que amb aquesta campanya “s’ha recorregut mitja Espanya” i també Andorra i que s’ha fet “molta publicitat, sempre en el nom de Sant Feliu de Guíxols”.

Quico Banyeras en el moment de dirigir-se al públic assistent.
El restaurador Josep Camús ha dit unes paraules durant l’acte de presentació.

A continuació, el padrí d’aquest any, el restaurador Marc Gascons, ha pres la paraula afirmant que “és un plaer i un honor ser el padrí”. També ha recordat que el peix blau és “un dels millors productes que hi ha al mar”. Gascons ha explicat que aquest aliment “té una gran varietat culinària” en les seves diferents preparacions i que caldria “valorar més”. També ha recordat la importància de tenir una llotja a Sant Feliu.

Marc Gascons és el padrí de l’edició d’enguany de la campanya.

Des de l’Equip de Govern s’ha volgut agrair la feina de tothom que participa per a fer possible aquesta activitat any rere any, afirmant que “és un homenatge a tots els cuiners i a tota aquella gent que ha dedicat molt de temps i molts anys a fer de la cuina la seva professió”. També s’ha destacat que aquesta proposta “és més que una campanya” i que una de les coses que fa això és “que sempre hi ha un artista que ens fa un recordatori”, referint-se en aquesta ocasió a una reproducció d’una obra de l’artista Carles Piqueras que ha estat entregada durant l’acte als responsables dels restaurants participants. També s’ha volgut agrair la feina feta per l’Àrea de Turisme de la Ciutat per a tirar endavant la campanya.
L’acte l’ha tancat el cantautor Josep Andújar Sé, que ha interpretat la cançó oficial del Peix Blau Ganxó.

El cantautor Josep Andújar “Sé” ha interpretat la peça oficial de la campanya del Peix Blau Ganxó.

Aquest dissabte 18 de maig es farà la presentació oficial al públic de l’edició 2019 del Peix Blau Ganxó a les 11 del matí a la Rambla, on hi haurà una degustació de peix blau en algunes de les seves múltiples variacions gastronòmiques.
Podeu consultar el programa complet de la campanya clicant aquí.

 

 

El més llegit

I després