I després

Aquest divendres es fa l’acte d’atorgament de ‘Les Borses d’Estada Lingüística John Langdon-Davies’

Aquest projecte que està organitzat per l’EOI de Sant Feliu, amb la col·laboració de l’Ajuntament, comptarà amb la presència de l’escriptor i periodista Xavier Cortadellas Gratacós que farà una xerrada divulgativa sobre la figura de la Patrícia Kipping, esposa d’en John Langdon-Davies

Compartiu aquesta història

📷 Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols.

L’Escola Oficial d’Idiomes de Sant Feliu de Guíxols, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat, portarà a terme aquest divendres 23 de maig l’acte d’atorgament de ‘Les Borses d’Estada Lingüística John Langdon-Davies’ en què s’anunciaran els guanyadors d’enguany.

L’acte se celebrarà a les 6 de la tarda a la Sala Abat Panyelles del Monestir, i comptarà amb la presència de l’escriptor i periodista Xavier Cortadellas Gratacós que ens farà una xerrada divulgativa sobre la figura de la Patrícia Kipping, esposa d’en John Langdon-Davies.

El director del centre, David Avellaneda, ens explica que “l’EOI ofereix dues borses d’estada lingüística John Langdon-Davies al seu alumnat, que estan valorades en 800€ cadascuna, i que es poden aconseguint participant elaborant un projecte”.

La finalitat d’aquestes borses és seguir trencant barreres culturals i promoure que alguns dels seus alumnes puguin fer una estada lingüística en un altre país, fomentant així, l’aprenentatge de llengües estrangeres en el seu context cultural.

Des de l’Escola Oficial d’Idiomes guixolenca es va decidir que el nom d’aquestes borses portés el nom del periodista i escriptor John Langdon-Davies.

La figura de John Langdon-Davies va estretament lligada a Sant Feliu de Guíxols. Un cop va deixar la tasca periodística més intensa, com a prolífic autor de textos periodístics, reportatges, i corresponsal de guerra, va residir durant molts anys a la nostra ciutat. El fet de triar Sant Feliu no el va apartar de seguir escrivint, i va seguir fent conferències, llibres, alhora que desenvolupava una gran tasca humanitària amb programes d’apadrinaments internacionals.

Va ser amic personal d’escriptors com Josep Pla, Marià Manent, Carles Riba o Ventura Gassol. En els seus llibres es demostra un gran amor cap a Catalunya i el seu poble i costums, com els titulats “Darrere les barricades”, una obra imprescindible per sobre la Guerra Civil o el llibre “Dancing catalans”, el millor dedicat a la sardana, en paraules de Josep Pla.

Trobareu més informació sobre l’acte al web de l’escola eoiguixols.cat

I després