I després

AQUEST DIVENDRES, ÀNGELA RIBAS PRESENTA LLIBRE

Compartiu aquesta història

Aquest divendres, 23 de març, a les 19 h. es presentarà a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols el llibre: “El bram dels dies”, d’Àngela Ribas, obra guanyadora del premi de poesia Benet Ribas dels Premis Recull de Blanes 2017 i que compta amb Vicenç Villatoro com a prologuista.

La presentació anirà a càrrec del poeta Lluís Lucero, que realitzarà un perfil del contingut de la publicació, de la quan se’n llegiran alguns poemes.

Per a l’autora, “la presentació d’un llibre és un acte que suposa compartir amb els assistents el contingut del teu treball, posant al seu abast unes paraules. La poesia per a mi és l’essència de la paraula i penso que el fet que hi hagi una persona com Lluis Lucero que aporti la seva mirada és com una guia per al lector. Pensem que la poesia a vegades és difícil, no tots els lectors s’atreveixen, si és que és un atreviment, però penso que és una manera de conduir-los i de aportar pautes perquè puguin transitar pels poemes”

“El bram dels dies” és un recull de 39 poemes breus que intenta fer una mirada als diferents aspectes i etapes de la vida. “De fet hi són presents tant la memòria, com l’oblit o l’amor, l’espera, el viatge, el somni i sí que és veritat que alguns poemes deixen entreveure com un to de la ment, també és cert que no deixen de ser un cant a la vida, amb l’acceptació del que aquesta comporta i, sobretot, amb una idea de que sempre hi ha un demà. De fet, son poemes escrits amb referències molt clares a la natura i a la mateixa poesia i al poeta. A mi em va agradar molt quan Vicenç Villatoro en el pròleg, parlant d’El bram dels dies diu: no és fàcil d’entendre el bram, cal que t’acompanyi el poeta. I jo penso que és això”.

Àngela Ribas i Lacasa és llicenciada en filologia catalana, treballa com a professora de llengua i literatura catalanes a l’Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols i també és autora de “El temps innoble”, Premi Betúlia de Poesia 2002 de Badalona, publicat per Viena Edicions.

El més llegit

I després