AQUEST DIVENDRES, ÀNGELA RIBAS PRESENTA LLIBRE

Aquest divendres, 23 de març, a les 19 h. es presentarà a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols el llibre: “El bram dels dies”, d’Àngela Ribas, obra guanyadora del premi de poesia Benet Ribas dels Premis Recull de Blanes 2017 i que compta amb Vicenç Villatoro com a prologuista.

La presentació anirà a càrrec del poeta Lluís Lucero, que realitzarà un perfil del contingut de la publicació, de la quan se’n llegiran alguns poemes.

Per a l’autora, “la presentació d’un llibre és un acte que suposa compartir amb els assistents el contingut del teu treball, posant al seu abast unes paraules. La poesia per a mi és l’essència de la paraula i penso que el fet que hi hagi una persona com Lluis Lucero que aporti la seva mirada és com una guia per al lector. Pensem que la poesia a vegades és difícil, no tots els lectors s’atreveixen, si és que és un atreviment, però penso que és una manera de conduir-los i de aportar pautes perquè puguin transitar pels poemes”

“El bram dels dies” és un recull de 39 poemes breus que intenta fer una mirada als diferents aspectes i etapes de la vida. “De fet hi són presents tant la memòria, com l’oblit o l’amor, l’espera, el viatge, el somni i sí que és veritat que alguns poemes deixen entreveure com un to de la ment, també és cert que no deixen de ser un cant a la vida, amb l’acceptació del que aquesta comporta i, sobretot, amb una idea de que sempre hi ha un demà. De fet, son poemes escrits amb referències molt clares a la natura i a la mateixa poesia i al poeta. A mi em va agradar molt quan Vicenç Villatoro en el pròleg, parlant d’El bram dels dies diu: no és fàcil d’entendre el bram, cal que t’acompanyi el poeta. I jo penso que és això”.

Àngela Ribas i Lacasa és llicenciada en filologia catalana, treballa com a professora de llengua i literatura catalanes a l’Institut Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols i també és autora de “El temps innoble”, Premi Betúlia de Poesia 2002 de Badalona, publicat per Viena Edicions.

Comparteix

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Més informació