Amb l’objectiu de donar suport a la declaració d’emergència climàtica que va aprovar la Generalitat de Catalunya, i també a totes les activitats que s’organitzen arreu del món sota el nom de “Vaga Mundial pel Clima”, l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha preparat diverses activitats durant tota la jornada que acabaran amb una declaració i manifestació al Parc Central.

Les propostes previstes pel divendres 27 de setembre al matí són les següents:

•Exclusivament per a les escoles, tindran lloc xerrades amb Piscis Diving i Sterna. Tractaran de com el canvi climàtic afecta el mar i la costa ganxona, així com a la biodiversitat de Sant Feliu. També hi haurà un taller a càrrec de D-land, que consistirà en la construcció d’una maqueta de ciutat de 5m2 amb reproduccions d’edificis emblemàtics de la Ciutat. Estarà feta amb teles reciclades i residus com brics, llaunes o ampolles de plàstic.

A la tarda, al Parc Central, hi haurà activitats obertes a tothom, de 18 a 20 hores:

•Activitat per observar la generació d’electricitat per part dels panells solars i el consum de diferents tipus de bombetes, de 17.30 a 18.30 hores.

•Pescaplàstik, que és una proposta d’animació infantil sobre els plàstics que es troben al mar, que tindrà lloc de 18.30 a 19.30 hores.

•Apagada de llums en espais municipals, demanant a les ciutadanes i ciutadans que s’hi adhereixin des de casa seva, participant-hi de 19.30 a 20 hores.

•Speaker corner a les 19 hores, amb la lectura del manifest per part de diferents organitzacions i personatges. Un cop acabada, es farà una manifestació fins a les 20 hores al mateix Parc Central. Serà per mostrar l’adherència a la vaga per l’emergència climàtica per part de l’Ajuntament, la població i les entitats.

•Carpa amb els resultats de les neteges populars que han realitzat Polseres Verdes i Netegem el Fons Marí. Hi haurà un punt d’informació i de venda de bosses de tela per poder plantar arbres.

D’altra banda, l’Ajuntament proposa un concurs de cartells reivindicatius per a tots els alumnes de secundària del municipi. Si teniu alguna cosa a dir sobre el canvi climàtic o creieu que es necessita que s’actui ja, podeu fer un cartell original i reivindicatiu per participar a la manifestació que es farà al Parc Central el divendres 27 a les 19.30 hores. Els participants podran guanyar una bossa Totebag del grup Polseres Verdes.