El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols inaugura aquest diumenge a les 11 del matí, a les sales remodelades de l’Antic Hospital del carrer Hospital 25-35, l’exposició Els banys de mar: salut i oci, amb motiu del centenari dels Viatges Blaus organitzats pel ganxó Jaume Marill des de Barcelona i que es feien per donar a conèixer la Costa Brava.

La mostra es basa en tres eixos: el primer turisme que barrejava salut i cultura, com la societat que acollia els primers visitants va bastir una ciutat més saludable i la reivindicació del paper històric de metges, farmacèutics, practicants i remeieres.

Un cop inaugurada els horaris de visita seran: de dilluns a dijous, d’11 a 14 hores, els divendres i dissabtes, d’11 a 14 i de 16 a 18 hores i diumenges i festius, d’11 a 2 de la tarda.

És una proposta organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i el Col·legi Oficial de Metges de Girona, amb la col·laboració del Departament de Cultura i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural de la Universitat de Girona i els ajuntaments de Santa Cristina d’Aro i Castell-Platja d’Aro-S’Agaró.