La matinada del dissabte al diumenge, a tota Europa es passarà de l’’horari d’hivern al d’estiu, per la qual cosa els rellotges s’avançaran una hora; és a dir, a les 2:00 seran les 3:00, fet que comportarà que el diumenge sigui un dia atípic que només tindrà 23 hores.
Com ja sabeu, el canvi d’hora té com a finalitat el consum d’energia, fent coincidir el començament de la jornada laboral amb les hores de llum. Segons les estimacions del Instituto para la  Diversificación y Ahorro de l’Energia (IDAE) amb aquesta mesura l’Estat podrà estalviar el 5% del consum d’energia elèctrica domèstica entre març i octubre, la qual cosa en xifres es tradueix en uns 300 milions d’euros.
Aquesta mesura d’estalvi energètic s’ha aplicat de forma regular des del 1974, tot i que  l’última modificació va arribar de la mà d’una directiva europea de l’any 2000, una normativa que, entre altres qüestions, unifica els dies en els quals es produeixen els canvis d’hora en tots els països de la Unió Europea. Així, aquestes modificacions horàries es realitzen sistemàticament l’últim diumenge de març i l’últim d’octubre.
Amb aquest canvi horari els europeus podem gaudir d’una hora més de sol al dia però, malgrat tot, molts interpreten aquesta canvi de l’horari d’hivern al d’estiu com una pèrdua literal de temps i no serà fins al 27 d’octubre que el rellotge torni a guanyar l’hora perduda. Per tant, en la nit del 26 al 27 d’octubre, quan els rellotges marquin les 3:00,  tornaran a ser les 2.00.
Tot i que actualment la majoria dels mòbils i ordinadors realitzen aquest canvi horari de forma automàtica, convé revisar-los per tal de no arribar tard a cap lloc però, en aquesta ocasió, la majoria gaudeix de les vacances de Setmana Santa.

2_3