I després

Aquest dissabte processó i celebració de la Mare de Déu del Carme a Sant Feliu

Compartiu aquesta història

Al segle XVIII la processó de la verge del Carme va començar a ser celebrada pels integrants de la marina per la difusió d’una llegenda que explica com la verge va salvar un vaixell anglès que es trobava a la deriva enmig d’un fort huracà.
A Sant Feliu de Guíxols cada any se celebra la festa de la Verge del Carme (que també es va anomenar Stella Maris), patrona dels pescadors.

Per celebrar-ho la Confraria de Pescadors de la ciutat treu a la verge del seu altar perquè tothom pugui tocar-la, la passegen a coll pel port en processó i la pugen a un vaixell diferent cada any.

Aquest vaixell és l’encarregat d’encapçalar la processó per mar, én una festa típicament pescadora, on es fan ofrenes de flors a la verge, es beneeix als pescadors i als vaixells pesquers, se celebra, es demana i es dóna gràcies per la protecció de la verge, es menja, es beu i es balla.

Tothom hi està convidat ja que, per un dia, tots els vaixells accepten passatge i es pot gaudir de la festa marinera, des del mar al temps que es fan sonar les sirenes de les barques.

Segons l’alcalde, Joan Alfons Albó, aquesta és una festa que s’ha de potenciar molt més ja que acaba amb una sardinada que “no té massa glamour” i té moltes possibilitats per convertir-se en una diada única.

Per a properes edicions es pensa dimensionar com cal la diada i donar-li més ressò mediàtic i de contingut tant a nivell local com extern. Per aquest dissabte, els actes previstos són els següents:
A les 12.00 h. PREGARIA I OFRENA FLORAL a l’esplanada de la llotja de pescadors
A les 12.30 h. PROCESSÓ MARÍTIMA
A les 20.00 h. SARDINADA POPULAR al Salvament (Jornada de portes obertes a l’edifici del Salvament Marítim.)
A les 22.00 h. HAVANERES a la platja amb ELS LLOPS DE MAR i ELS PANXUTS – Cremat per tothom.

 

 

 

El més llegit

I després