I després

Aquest dissabte dia 7 de març torna el certamen de teatre professional “Guíxols Escena”

El Guíxols Escena 2020 comença aquest dissabte dia 7 de març amb la primera obra: "Cançó per tornar a casa", de la companyia T de Teatre. Aquest dissabte torna el Guíxols Escena, el cicle de teatre profesional de Sant Feliu de Gúixols. Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la ciutat es presenta una nova edició del certàmen per gaudir-ne durant la primavera, amb una programació que ofereix quatre destacades propostes: “Cançó per tornar a casa” de la companyia T de Teatre, “Píndoles", espectacles breus de microteatre fora del teatre, “La dona del 600” amb un gran repertori sobre l’escenari i “Els Brugarol”, una producció signada per Ramon Madaula.

Compartiu aquesta història

El Guíxols Escena 2020 comença aquest dissabte dia 7 de març amb la primera obra: “Cançó per tornar a casa”, de la companyia T de Teatre.
Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la ciutat es presenta una nova edició del certàmen per gaudir-ne durant la primavera, amb una programació que ofereix quatre destacades propostes: “Cançó per tornar a casa” de la companyia T de Teatre, “Píndoles”, espectacles breus de microteatre fora del teatre, “La dona del 600” amb un gran repertori sobre l’escenari i “Els Brugarol”, una producció signada per Ramon Madaula.
És una programació pensada per acollir al públic interessat en les arts escèniques en diversos gèneres i formats. Es pretén arribar també a nous públics a través de campanyes de sensibilització. Ja s’ha començat a treballar amb el públic menor de 25 anys.
Les entrades ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols o bé per internet clicant aquí.
També es pot adquirir un abonament conjunt (inclou totes les obres menys les ‘Píndoles de teatre’) per 70€ l’entrada general i 60€ l’entrada reduïda aquí.

PROGRAMACIÓ:

Dissabte 7 de març, 21h.

“CANÇÓ PER TORNAR A CASA” Cia. T de teatre
Autoria i direcció: Denise Despeyroux
Traducció: Sergi Belbel
Repartiment: Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla, Jordi Rico i Àgata Roca
Què passa quan es retroben tres “ex actrius” unides per l’èxit i separades pel fracàs? I què passa si en el seu camí es creua un hipnotitzador que fuig de la justícia i que assumeix davant d’elles la falsa identitat d’un dramaturg escocès? T de Teatre, una de les companyies teatrals més populars del país, s’uneix a l’autora i directora Denise Despeyroux per protagonitzar aquesta fantasiosa proposta amb humor i pinzellades de drama.
Sinopsi: Renata, en plena crisi existencial, enreda la Rita i la Greta perquè la vagin a veure al vell casalot heretat de la seva mare en un remot poble català. Vint-i-sis anys enrere, totes tres van ser responsables del primer gran èxit del dramaturg escocès Malcolm Logan; ara no són res. Però el destí vol que, mentre es produeix aquest retrobament, coincideixin dos fets més. D’una banda, el dramaturg cèlebre, que ha estat sempre un llop estepari que fuig de la societat, decideix retirar-se en el cim de la carrera per a anar-se a viure al bosc. D’altra banda, Jonás, hipnotitzador expert, acaba de viure, amb la seva ajudant Valentina, un succés tràgic que el manté pendent d’un judici. Quan les tres amigues i els dos fugitius coincideixin a la taverna del poble, Renata no tindrà cap mena de dubte: aquest home de semblant turmentat és en Malcolm Logan i cal convèncer-lo que escrigui per a elles el seu últim i definitiu èxit. Per la seva banda, Jonás, en plena crisi d’identitat, no deixarà passar aquesta oportunitat de convertir-se en el cèlebre i enigmàtic geni.
Compra les entrades aquí

Dissabte 4 d’abril, 21h.

“LA DONA DEL 600”
Autoria i direcció: Pere Riera
Intèrprets: Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas
Sinopsi: En Tomàs és vidu, té més de setanta anys, i el metge l’obliga a estar-se del cafè, la llet, la sal i dels greixos. Viu sol, i passa les hores com aquell que compta estels a mitjanit. Un bon dia, la seva filla Montse li du un regal inesperat: la maqueta d’un Seat 600. Ella, que és metgessa sense fronteres i es passa més temps lluny que no pas a prop, ha pensat que el regal mantindria en Tomàs entretingut; més encara, reconstruint una còpia a escala del vehicle que van tenir a casa durant tants i tants anys. El “confit”, com ells n’hi deien; el nom amb què la Carme, la dona d’en Tomàs, va batejar el 600 el dia que, fa un munt d’anys, ell el va dur a casa, per convertir aquell cotxe petit i bonic en un membre més de la família.
Compra les entrades aquí

Dissabte 9 de maig, 21h.

“PÍNDOLES DE TEATRE”, píndoles de microteatre fora del teatre
Programació de tres espectacles de curta durada, per a un nombre reduït d’espectadors en indrets singulars. Espais habitualment tancats al públic, es converteixen en escenaris improbables d’obres inèdites de teatre breu.
“Ninis”: La Verge Maria i Sant Francesc d’Assís fa més de 160 anys que es troben tancats dins d’una església. El món a fora ha canviat però l’única que ho sap és la Verge, que surt un cop l’any en processó. Verge i Sant conversaran sobre la vida i la fe dels humans i tot allò que ells, com estàtues que són, no poden fer… O potser sí?

“Com si et tingués al costat”: En un futur la tecnologia més avançada ens permetrà fer coses que ara només podem imaginar. Ara bé, aquests avenços modificaran les nostres pors? Seguirem tenint els mateixos dilemes vitals? Un diàleg de ciència-ficció futurista en què el menys important és la ciència-ficció.

“Ambulantis”: Basat en un gran nombre d’entrevistes, “Ambulantis” és un projecte multidisciplinar escènic que desde l’any 2010 porta investigant entorn les persones quan es traslladen temporalment o permanentment del seu lloc d’origen. Una oda a les persones quan viatgen. Premi Inund’art 2011. “Teatre fet a mà” (José Henriquez, La Guía del Ocio). Presentat a la Fira de Tàrrega, el Museu de la Història de la Immigració de Catalunya i el Festival LOOP de Barcelona, entre d’altres.
Idea Original: Anton Coimbra i Nuno Pinto.
Compra les entrades aquí

 

Dissabte 30 de maig a les 21h

“ELS BRUGAROL”
Autoria: Ramon Madaula
Direcció: Mònica Bofill
Intèrprets: Ramon Madaula, Jaume Madaula i Júlia Truyol
Producció: Bitò
Sinopsi: Un dia, la meva filla Martina em diu: “Papa, a tu no t’importaria si em canviés el cognom pel de la mama?”. Jo, que em considero progressista i em vull creure que sóc d’esquerres, li vaig dir: “Filla, ja ets gran, fes el que vulguis. Hi tens tot el dret”. Però el que vaig sentir per dins no em va agradar… i tant que m’importaria! Si la meva filla ja no es digués Madaula de primer cognom, em sabria greu. Ho sento, no hi puc fer més. Que difícil que és ser coherent!
A cal Brugarol —família de l’alta burgesia catalana—, la filla, l’Anna, que és activista social i feminista, decideix canviar-se el cognom pel de la mare: “No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit”. Per a l’Antoni Brugarol, el pare de l’Anna, és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol —un dels cognoms amb més tradició de la comarca— i haurà de recórrer a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna no es canviï el cognom.
Compra les entrades aquí

El més llegit

I després