I després

Aquest dissabte 29 de gener presentació a la Casa Irla del documental ‘Homes de fum’ d’Antoni Martí

Aquest dissabte dia 29 de gener a les 7 de la tarda a la Casa Irla i en col·laboració amb els Amics del museu de Sant Feliu de Guíxols, es presenta el documental ‘Homes de fum’ d'Antoni Martí.

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte dia 29 de gener a les 7 de la tarda a la Casa Irla i en col·laboració amb els Amics del museu de Sant Feliu de Guíxols, es presenta el documental ‘Homes de fum’ d’Antoni Martí.

Des de l’organització es destaca que és un llargmetratge documental reeditat de nou vint anys després que posa en valor la feina dels vells carboners de les Gavarres, que per primera i única vegada a la història van fer 3.000 km. fins a la regió sueca de Glavëborg en una intercanvi cultural l’any 2001.

La importància del bosc a Suècia va molt més enllà de la importància econòmica, forma part de la seva identitat. Durant l’estada es va tenir l’oportunitat de conèixer a fons la cultura tradicional dels carboners, que inclou música, llegendes, poesia i gastronomia. També com a les Gavarres, l’ofici de carboner va marcar una manera de viure, mirant el fum i vetllant la pila des de les barraques escampades a mig de bosc. ‘Homes de fum’ mostra, doncs, com carboners catalans i suecs van compartir i comparar les diferents tècniques de cocció d’un dels oficis més vells del món.

Més informació a irla.cat/casairla

El més llegit

I després