I després

Aquest dimecres es presenta ‘La Costa Brava captivadora. Fotografies de Ricard Mur (1906-1939)’ a l’Ajuntament

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres 12 d’abril es presenta al Saló de Plens de l’Ajuntament, a partir de les 6 de la tarda, el llibre ‘La Costa Brava captivadora. Fotografies de Ricard Mur (1906-1939)’ editat per l’Ajuntament i Efadós, de les autores Sheila Berrocal Fernández i Helena Ferrer Codesido. Durant la presentació, les creadores explicaran aquest viatge literari a través de la mirada de Ricard Mur i també descobriran la seva aportació a la interpretació de l’obra del fotògraf.

En aquests mesos, l’Ajuntament ha engegat la difusió del fons de Mur progamant iniciatives com l’elaboració de material didàctic explicatiu del seu llegat fotogràfic, l’elaboració d’un quadern didàctic o un conte infantil, per alumnes de P3 a 4t ESO, xerrades i activitats de plàstica a les escoles, una exposició que es pot visitar a l’Antic Hopsital, una mostra artística per Sant Jordi o una edició de la revista L’Arjau.

El llibre editat per Efadós “és un producte de qualitat editat per una editorial especialitzada en història i patrimoni local a nivell de Catalunya i, en general, de tots els territoris de parla catalana” destaquen des de l’Arxiu Municipal, recordant que el consitori “no té els mitjans per editar i distribuir un llibre de característiques similars”.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va adquirir l’any 2020 el fons del fotògraf Ricard Mur, que es troba actualment a l’Arxiu Municipal. El consistori es va proposar realitzar les accions necessàries per conservar-lo i fer-lo accessible, com ara fent-ne la seva digitalització, i també l’adquisició de material de conservació per a la seva instal.lació al dipòsit de documentació.

El més llegit

I després