El Banc de Sang i Teixits del departament de Salut de la Generalitat organitza per aquest dimecres 10 de gener, una nova convocatòria per recollir donacions de sang a Santa Cristina d’Aro. Segons informa el diari el Punt Avui, la donació tindrà lloc, com sempre, al llarg de tres hores, entre les 18 i les 21 hores a la sala d’exposicions La Caixa del municipi.

Els responsables del Banc de Sang recorden que cada dia calen 1.000 donacions per poder garantir que tothom tingui sang quan en necessita, ja sigui per a intervencions quirúrgiques, suport als tractaments oncològics, trasplantaments o accidents greus. En aquest sentit, també fan memòria que per donar sang cal tenir 18 anys o més i superar els 50 quilos de pes. A més, aclareixen que no és necessari ni convenient anar-hi en dejú.

D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits ha posat en marxa un sistema per avisar als donants quan es faci servir la seva bossa de sang per “salvar vides”. Els responsables de l’organisme han implementat aquest servei, que es va endegar fa un any i mig a Suècia, amb l’objectiu que els participants sàpiguen quan s’utilitza la seva sang. La directora del Banc de Sang a Girona, Anna Millán, ha ressaltat que la iniciativa vol reforçar la idea de que la sang a Catalunya va “de vena a vena”. I és que després de les festes de Nadal les reserves tendeixen a baixar. Enguany, “l’epidèmia de grip” ha propiciat un descens de fins al 15%. Per això, un any més tornaran a celebrar la marató de donants, que es farà del 12 al 19 de gener als principals hospitals catalans. Aquest 2018 s’ha triat com a fil conductor “l’experiència de la donació” basant-se en les caixes d’experiències. L’objectiu és que els donants la regalin als seus coneguts perquè també s’animin a col·laborar.

Més informació a Banc de Sang.