I després

Aquest dilluns Sant Feliu acudeix a la reunió dels 9 a Sant Antoni de Calonge

Compartiu aquesta història

Aquest dilluns, a la Sala TIC (Tecnologia de la Informació i la Comunicació), situada dins del Palau Firal de Sant Antoni de Calonge, se celebrarà la segona reunió d’alcaldes dels nou pobles (Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Llagostera, Cassà de la Selva, Vidreres, Tossa de Mar i Caldes de Malavella) que varen decidir unir-se per tal de trobar, plegats, solucions que els permetin estalviar costos, compartir serveis, fer intercanvis i contractar empreses de forma unificada per promoure l’estalvi de les corporacions.

Aquesta mena de mancomunitat, fins ara inèdita, que ja es va reunir a Llagostera per primera vegada el 25 d’octubre, neix a partir de les necessitats de cercar fórmules i recursos que els permetin minimitzar costos en diferents àmbits, com el lloguer d’infrastructures, contractacions, serveis, promocions turístiques o compartiment d’instal·lacions i equipaments.

Polítics i tècnics participaran de la jornada de treball on s’aniran definint quines son les possibilitats que cadascun dels municipis pot oferir a la resta conscients que, ara més que mai, la unió ha de fer la força i evitar així la supressió de serveis. Fins i tot es pot plantejar ampliar les possibilitats, que individualment difícilment podrien oferir, racionalitzant uns recursos que han minvat ostensiblement ateses les retallades pressupostàries que es veuen obligats a realitzar.

Les nou poblacions, que pertanyen a tres comarques diferents (Baix Empordà, Gironès i La Selva), formaran aquesta mancomunitat a partir de les necessitats plantejades sense que això hagi de suposar entrar en competència ni duplicitats amb altres administracions supramunicipals com Consell Comarcal del Baix Empordà o bé la Diputació de Girona sinó que s’aprofita la proximitat geogràfica per tal d’optimitzar els recursos.

La reunió d’aquest dilluns a Sant Antoni de Calonge tractarà, monogràficament, de la possibilitat d’elaborar un pla de promoció turística per aquesta anella de municipis, alguns dels quals comparteixen territoris comuns com les Gavarres o diversos trams de la Costa Brava.

Dimarts, se’n celebrarà una altra a Vidreres on es farà un seriós plantejament sobre l’estalvi energètic on es pot fer força per tal que un únic subministrador s’ajusti en les tarifes a canvi d’assegurar-se el servei a nou municipis. I fins i tot se’n plantegen a nivell de policies locals que es podrien complementar en casos puntuals per tal de no haver de fer noves contractacions ni acudir al reforç.

Tot i que encara es troba en fase embrionària, ja hi ha projectes, com ara el de compartir equipaments, fer contractacions de manteniment viari, intercanvi d’infrastructures per a esdeveniments, compres unificades a més de la creació de circuits d’esport i de lleure o bé la realització compres unificades.

El més llegit

I després