I després

Aquest dilluns Celebració de la Hissada de la Bandera Republicana a Sant Feliu de Guíxols

Aquest dilluns a Sant Feliu de Guíxols se celebra la hissada de la bandera republicana.

Compartiu aquesta història

Aquest dilluns a Sant Feliu de Guíxols se celebra la hissada de la bandera republicana. Es porta a terme a les 17h a la Plaça Miquel Murlà. És un acte simbòlic que se celebra cada any per acord de ple. Es tracta d’un parlament institucional i l’hissada de la bandera republicana, dipositant un ram de flors als peus de l’escultura d’Ana Gutiérrez, que homenatja les víctimes de la Guerra Civil i la Repressió. Aquest és homenatge als valors en record i defensa de la llibertat, igualtat i fraternitat lligats intrínsecament a la ll República.


A la celebració hi assistiran l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, el primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz i altres regidors de la corporació.


La proclamació de la Segona República Espanyola és la instauració el 14 d’abril de 1931 del nou règim polític republicà que va succeir la Monarquia restauracionista d’Alfons XIII, que havia quedat deslegitimada en haver permès la Dictadura de Primo de Rivera (1923-1930) i que havia fracassat en el seu intent de tornada a la “normalitat constitucional” amb la Dictablanda del general Dámaso Berenguer (1930-1931).
Tota la informació a

El més llegit

I després