I després

Aquest dijous s’enregistra, a Sant Feliu, la ganxoneria de la mesquita d’en Salvi

Compartiu aquesta història

Ens situem en els inicis del turisme a la nostra costa. Els touroperadors comencen a fer de la Costa Brava un destí ideal per passar les vacances.

Un grup de turistes arriba a Sant Feliu amb les seves cameres de fotografiar i, en ramat, segueixen a una guia que, en no conèixer bé la Ciutat, s’adreça al Restaurant Montserrat del passeig del Mar. Allí, el seu propietari, amb l’amabilitat i la picardia d’atraure els turistes al seu establiment, coincideixen en un moment donat.

La guia li pregunta a Joan Clarà (conegut per en Salvi) si hi ha algun lloc singular del municipi per visitar i, amb el seu tarannà ganxó i bromista, els encara, des de la distància, cap el Casino del Nois advertint-los que és un lloc de culte i de recolliment i que, com en totes les mesquites, no oblidin descalçar-se abans d’accedir-hi però que podien entrar sense problema.

Arribats al local es descalcen i, en comptes de trobar-hi els fidels agenollats i mirant cap a la Meca, entren en un núvol de fum dels caliquenyos, veus disparades, jugadors de cartes rebotint les manilles i mirades de sorpresa dels clients cap aquella gent estranya de pell blanca, pantaló curt, camisa estampada i mitjons sense sabates, amb la qual cosa, varen arribar les collonades dels locals i la sorpresa i ridícul dels visitants mentre, imaginem, que en Salvi quedava satisfet d’apuntar-se una altra broma com ho faria un nano entremaliat.

Ja vàrem informar que, des de l’Escola d’Adults de Sant Feliu, havien iniciat un treball per fer una continuació de la publicació : “Ganxoneries. Contes humorístics ganxons”, de Joan de l’Horta (Manel Sala), per la qual cosa es va convocar, i es va fer un enregistrament, de diversos testimonis que recollien, durant dues hores, un reguitzell d’aquest tipus de situacions humorístiques tant pròpies dels guixole

ncs demostrant un dels fets diferencials que separa als ganxons de la resta de la humanitat.

Hi acudiren Anna Vicens, Toni Ferrer (pare) lluís Palahí, Quimet Clarà, Josep Mª Isern i Jordi Ros

Aquest enregistrament està essent editat pels alumnes de l’Escola d’Adults que el reduiran a uns quaranta minuts i presentaran el treball el dia 15 de juny.

La primera que s’ha escollit és la ganxoneria de la mesquita que, aquest dijous al matí, està previst quedi enregistrada destacant que l’equip que dirigirà el treball està format per Toni Ferrer (fill), Judith

Albertí i Dani Serrat..

 

El més llegit

I després