Castell d’Aro celebra aquest cap de setmana 25 i 26 d’agost (11-14 i 18-22.30 h), en entrada lliure i gratuïta, el 19è Mercat Medieval (pdf) en el seu nucli històric, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. L’esdeveniment, organitzat per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro compta amb noves i variades propostes d’activitats, demostracions d’oficis, espectacles, fira de productes d’artesania i d’alimentació i espais de restauració; i s’hi esperen milers de visitants per gaudir dels encants de l’Edat Mitjana.

Les principals activitats proposades són: falconeria, caravana de ponis, consulta de tarot i jocs de temàtica medieval, i com a novetats d’enguany un photocall medieval a la Pineda del Pessebre i una exposició d’armes i armadures al nou espais de l’Antic Casino. També hi haurà tallers infantils de braçalets i calzes medievals, de dames i cavallers de drap sense cosir i de joieria infantil. Pel que fa a les demostracions d’oficis s’hi pot veure el bufador de vidre, la pintora il·lustradora, la filadora i l’artesà d’aromes.

També hi haurà cercaviles; música, malabaristes i xanquers; demostració de vol de falconeria; espectacles de titelles i de teatre de carrer; concerts de música medieval; taller de circ; i animació nocturna. Durant tot el cap de setmana els productes gastronòmics delecten el paladar de tots els visitants, que poden trobar-hi variatats elaborades artesanalment. També es poden adquirir alguns dels productes artesanals que s’hi mostren i gaudir dels diversos espais de restauració. Un conjunt ambientat amb escuts heràldics, estendards, banderoles i altres elements històrics.

El nucli antic de Castell d’Aro ha estat declarat Bé Nacional d’Interès Cultural, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII. Més informació a ciutada.platjadaro.com