Aquest diumenge, o bé dilluns, en dependència del calendari lunar, la comunitat musulmana de Sant Feliu de Guíxols tornarà a celebrar la festa de la fi del Ramadà, un esdeveniment que l’any passat va congregar prop de 1.000 persones a les naus de l’antiga fàbrica surera Agglotap, com mostra la fotografia del 2016.

Hem contactat amb un dels seus representants per tal de poder comptar amb més informació sobre el seu mes sagrat i ens comentava que “es caracteritza per ser un mes on, durant les hores diürnes, els musulmans ens abstenim de menjar, beure i mantenir relacions sexuals. Per als qui no practiquen aquesta religió possiblement suposaria un sacrifici innecessari però si parles amb la majoria de practicants, la resposta és que passa molt ràpid i ja hi estem acostumats”.

Ens comentava que és un mes molt especial per a ells, on treballem la nostra espiritualitat, tractant de trobar una connexió més forta amb Déu, al temps que aprenem a controlar la impulsivitat, a millorar i estabilitzar els mals hàbits”.

Afegia els permet practicar l’empatia amb aquelles persones que no tenen res i que en aquest període de temps, “no només ens abstenim de menjar i beure, sinó que som una de les comunitats que més dóna caritat als més necessitats. Al Regne Unit, per exemple, només durant el mes de Ramadà de 2016, amb una població de 2 milions de musulmans, es van donar mes de 113 milions d’euros”.

Concloïa afirmant que la població musulmana europea supera els 50 milions i tot i que no disposen de les dades de la seva aportació en el continent durant el Ramadà, es fan importants aportacions “per generar empatia i per poder complir les necessitats de la creació de Déu”