I després

APUNTS SOBRE LA PLACETA SANT JOAN

Compartiu aquesta història

Les obres de remodelació de la placeta Sant Joan es troben en el seu tram final però la seva inauguració oficial es retardarà fins la darrera setmana d’agost. La raó és que l’Ajuntament vol arranjar els problemes, especialment d’esfondrament de llambordes, que es pateix en els accessos a l’espai.
Precisament en el darrer Ple el portaveu d’Esquerra Republicana, Jordi Vilà, que habitualment es mostra en desacord amb el pas de vehicles, denuncia el l’estat del paviment i es mostra escèptic amb el sistema de contenidors que s’hi implanta, demanava informació al govern en l’apartat de precs i preguntes.
La regidora Dolors Ligero, li responia que el problema del paviment ja ve dels orígens atès que, quan es va fer l’obra, té entès que el fabricant va recalcar que es posaven sobre un coixí de sorra la qual cosa facilita el seu moviment i tots els trams que s’arrangen ja es fan sobre una base de ciment.
Quant a la circulació, es varen repartir les intervencions amb el regidor de vialitat, Joaquim Clarà. Després de recordar que els diumenges ja es restringeix el trànsit pel carrer Hospital, varen anunciar que una empresa dedicada a la pacificació dels trànsit té l’encàrrec de elaborar un estudi que amplia l’àmbit fins el carrer Santa Magdalena atès que hi ha tres escoles properes com el Col·legi Sant Josep, l’Escola de Música i el Col·legi Gaziel i que esperen poder-lo presentar als veïns el mes de setembre.
I en referència a les escombraries es va subratllar l’estretor dels carrers de la zona i la dificultat del pas dels camions de recollida. També que el sistema d’extracció que es farà dels actuals contenidors soterrats fou consensuat amb els veïns atès que els anteriors, que estaven fora de servei, tenien un sistema hidràulic que requeria de molt manteniment, no varen donar resultat i que l’equip de govern havia decidit eliminar la pantalla de contenidors que desmereixia l’espai.
Joaquim Clarà va puntualitzar que des del primer moment s’ha de controlar que l’ús sigui exclusivament d’abocament de deixalles domèstiques i que els establiments, bars i restaurants de la zona s’han d’acollir al sistema de recollida individualitzada RECOM (Recollida Comercial), que es fa uns dies a la setmana, per tal de gestionar els residus especials. I va afirmar que cal estar a l’aguait en el compliment de les normes des del primer moment i que aquells que no les compleixin hauran de ser sancionats per no tornar a patir la concentració de deixalles en aquest espai renovat.

El més llegit

I després