I després

APROVATS CONVENIS BISBAT-AJUNTAMENT

Compartiu aquesta història

En el Ple Ordinari celebrat aquest dijous a Sant Feliu, es va fer l’aprovació inicial del conveni de permuta entre l’Ajuntament i el Bisbat de Girona per concretar els termes, a favor de l’Ajuntament de la finca on hi ha la seu del Centre Excursionista Montclar (Capmany, 100) i de l’Hort del Rector (pati del Monestir) i, a favor del Bisbat, d’un sòl apte per a construir-hi un centre o complex destinat a usos d’habitatges de protecció pública, serveis geriàtrics per a la tercera edat i allotjament col·lectiu.
L’Ajuntament i el Bisbat ja han havien arribat, verbalment, a un acord sobre un terreny de 10.000 m², annex al col·legi Gaziel (on fa anys s’havien instal·lat els barracons de l’escola l’Ardenya mentre es construïa l’equipament) .
Aquesta parcel·la, de la qual Ajuntament i Bisbat comparteixen la propietat a partir de cessions realitzades per la fundació Bernich, tenia fins ara el handicap que la legislació urbanística no permet que en aquest espai s’hi construeixi una zona d’equipaments fins que la resta no estigui edificada. Per tant, s’hauria d’esperar que el Bisbat construís abans el geriàtric per fer l’equipament que l’Ajuntament té pensat edificar en aquesta zona.
Per desencallar aquesta qüestió es va aprovar, en un altre punt del Ple, el conveni urbanístic per a la cessió anticipada a favor de l’Ajuntament de 2.064 m² per destinar-ho a equipaments.
Ara mateix, tant el geriàtric del Bisbat com l’equipament municipal, no es contemplen a curt termini però els convenis deixen la porta oberta a la recerca del finançament per poder portar a terme els projectes individuals de les dues institucions.
Quant al geriàtric del Bisbat, el regidor de projectes urbanístics, Joan Vicente, apunta que una delegació de l’equip de govern ha visitat el que el Bisbat regenta a Girona i que es tracta d’unes instal·lacions molt completes amb tota mena de serveis, pisos assistits, restaurant, etc.
L’equipament que projecta l’Ajuntament és una sala polivalent que constarà d’un gimnàs per a ús dels alumnes de l’escola, també pels de l’hipotètic institut (Sant Elm) que es planteja que es pugui ubicar a l’altre costat de la riera, a més d’usuaris de la resta de la ciutat tal i com constava en el seu programa electoral.
Els anteriors convenis Bisbat-Ajuntament es remunten a l’any 2007 amb la cessió, per un termini de 75 anys, d’espais com el Palau de l’Abat o les torres del Fum i del Corn.

El més llegit

I després