I després

APROVATS 3 PUNTS D’URBANISME EN EL PLE EXTRAORDINARI

Compartiu aquesta història

El ple de Sant Feliu de Guíxols va donar sortida, en una sessió extraordinària celebrada el passat dijous 24 de maig al vespre, a tres punts urbanístics. D’una banda, es va aprovar inicialment l’operació per traslladar l’edificabilitat de 3.200 metres quadrats prevista fins ara al Turó del Port –sobre el penya-segat de l’aparcament del Club Nàutic i el Tinglado–, per concentrar-la al sector de millora urbana (SMU) del Puig de la Rúpia –més a l’interior, al capdamunt del barri de la Pineda de Can Tell. Estava encarrilada des de feia mesos, en espera de completar unes signatures. Però la gran novetat és la solució per mirar de desencallar el planejament dels dos sectors vinculats a les antigues naus de l’empresa surera Trachsler, a la carretera de Girona i el carrer Huguet. Han quedat aplegats en un únic polígon d’actuació, el PA-34, per facilitar aspectes com ara la concentració de l’habitatge protegit.

El sector tindrà un caràcter eminentment residencial, amb 61 habitatges. 38 seran de preu lliure, però segons la normativa n’hi haurà 23 en règim de protecció oficial. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, destacava que és la primera bossa nova per crear pisos de protecció aconseguida en els sectors que resten per desplegar del planejament. El problema, però, és que la seva construcció anirà lligada a la promoció de la resta d’habitatges. I els terrenys pertanyen a la immobiliària Aliseda, de l’extint Banc Popular, que possiblement mirarà de vendre’ls a una altra promotora. Saballs, però, apostava per mirar d’aconseguir, un cop es comenci a edificar, el 10% d’aprofitament mitjà en forma de pisos per destinar-los a lloguer social.

El nou planejament concentra els espais lliures de la carretera de Girona a l’illa interior del carrer Huguet, fet que obriria la porta a allargar en el futur el carrer Madrid cap al sud. Els habitatges aniran a l’oest de la carretera, amb Antoni Ferrer, i al carrer Huguet i l’interior de l’illa entre Antoni Ferrer i Jaume Gras, on també hi ha previstos 620 m² d’equipament.

Actualitzen el projecte d’urbanització del carrer s’Adolitx
La urbanització del carrer s’Adolitx, l’únic vial del nucli urbà –a tocar de l’ermita de Sant Elm– que encara està pendent d’asfaltar i dotar de serveis bàsics, és una de les obres que s’arrosseguen des del 1995 i l’actual govern vol mirar de resoldre, després de l’oferiment d’assumir fins a un 30% dels costos de les contribucions especials. Per tirar-lo endavant, però, ahir van actualitzar el darrer projecte del 2013, amb pocs canvis, bàsicament una canalització amb més cabal per evitar inundacions a la zona baixa i la supressió d’arbrat, i un pressupost que s’eleva un 1,9%, fins als 783.086 euros. Font: Punt Avui

El més llegit

I després