I després

APROVAT EL PLA ECONÒMIC I FINANCER DE L’AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar en el Ple del 28 de març un Pla Econòmic i Financer.
Aquest instrument, que s'aprova just després de liquidar el pressupost del 2018, es realitza perquè el consistori ha superat la regla de gestió de la despesa.

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar en el Ple del 28 de març un Pla Econòmic i Financer.
Aquest instrument, que s’aprova just després de liquidar el pressupost del 2018, es realitza perquè el consistori ha superat la regla de gestió de la despesa.

El fet de superar la regla es justifica i s’explica des del Govern local amb el fet que s’ha concentrat l’execució material de les inversions realitzades el 2018 en un estret marge de temps. Es tracta del finançament de les obres de millora ciutadana que s’estan acabant d’executar recentment, i són la construcció del Parc Central o la millora del passeig Rius i Calvet, amb la canalització de la riera i reforma integral d’aquesta part del front marítim.

Des de l’Ajuntament es considera que la dada més important de tota aquesta situació és el fet de tenir la ràtio de solvència econòmica amb uns bons nivells. Com a dada rellevant, allò que deu l’Ajuntament se situa entre el 15 i el 20% -i el topall màxim seria el 75% i excepcionalment superar el 100%, cosa que passa als Ajuntaments amb molts deutes acumulats-, i el que es coneix com a romanents de tresoreria està sobre els 9 milions d’euros.

Pel regidor d’Hisenda, Josep Melcior Muñoz, els comptes municipals estan “del tot sanejats, amb una ràtio de solvència molt positiva, que ha millorat substancialment la situació inicial, que tenía un endeutament de més del 40%.

El regidor considera un “fet freqüent en nombrosos ajuntaments” superar la regla de gestió de la despesa, “ja que així ens ho han fet saber des de la Generalitat, ja que és habitual que si hi ha voluntat d’invertir en espai públic i obra pública, se sol superar la regla tècnica”.
Normativament, el Pla Econòmic i Financer s’ha d’aprovar per Ple Municipal i es desenvolupa durant l’any en curs i el següent.

El més llegit

I després