I després

Aprovada la moció d’ERC presentada al Ple, sobre el Carnet Jove Municipal

Compartiu aquesta història

La moció presentada pel grup republicà va ser aprovada durant el ple de Gener amb el vot favorable de tots els regidors i regidores presents a la sala, i ha de ser una realitat abans de finalitzar l’any segons l’acord.

ERC Guíxols presentava al Ple la proposta, segons expliquen “per a que els i les joves de la nostra ciutat d’entre 14 i 29 anys comptin amb avantatges a diferents àmbits del comerç o l’oci local”. Com va dir la regidora republicana Maria Conchillo “en un dels àmbits que s’ha de parar atenció, és en assegurar que el jovent es desenvolupi i porti a terme el seu dia a dia a Sant Feliu de Guíxols”. En aquest sentit, afirmava que “son moltes i diverses les polítiques i opcions a implementar, però que és evident que calen nous incentius per assegurar una vida activa en àmbits com l’oci, el consum i la generació d’oportunitats”.

La formació considera que “el Carnet Jove Municipal, ha de ser una eina també destinada a empreses, comerços, entitats i serveis municipals. Amb ella, tindran un nou mitjà de promoció gratuït que els connecti amb el sector juvenil oferint-los descomptes, promocions i altres iniciatives que considerin oportunes i atractives”. Conchillo afirmava que “han de fer arribar a la joventut totes les oportunitats que tenen al seu abast i que potser, avui, encara no coneixen i ho han de fer per tal de trencar amb el mites de què a Sant Feliu no hi ha, ni s’hi fa res per al jovent, i que el jovent se’n va per que a Sant Feliu no hi ha res”.

Tal i com expliquen Esquerra Republicana de Catalunya, entre els acords hi ha:

Que el govern municipal s’ocupi de la recerca d’entitats, comerços i empreses a participar en la iniciativa i creï un conveni amb totes elles cercant els màxims actors econòmics, culturals i socials de la ciutat amb l’objectiu de dotar al Carnet Jove Municipal d’un gruix d’opcions que arribi als diferents sectors dinamitzadors de Sant Feliu de Guíxols.

• Que el Carnet Jove Municipal garanteixi la igualtat d’oportunitats per a tot el jovent, i per tant, que la seva obtenció sigui gratuïta.

• Que l’Ajuntament de la ciutat actuï com a punta de llança del nou carnet. Així doncs que totes aquelles activitats organitzades directament des de l’Ajuntament o amb la seva participació, tinguin en compte la integració al Carnet Jove Municipal. Com a exemple, el Festival de la Porta Ferrada, que a la nova adjudicació ja hauria de preveure aquests beneficis per als i les joves.

• Que el carnet jove de Sant Feliu de Guíxols s’integrarà en el Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya que ja ha iniciat una via de col·laboració amb diversos municipis.

El més llegit

I després