I després

APROVACIÓ DEL PROJECTE DE RIUS I CALVET

Compartiu aquesta història

Les obres de la Platja del Racó de Garbí i Passeig de Rius i Calvet començaran a finals de 2017 i es dividiran en dues fases. La primera, anirà de finals de l’any 2017 fins a mitjans de juny 2018 per no afectar la temporada turística. La segona, de mitjans de setembre de 2018 fins a febrer de 2019.

Així ho ha aprovat aquest dimecres el Ple de Sant Feliu de Guíxols amb els vots favorables del govern local. El finançament s’ha ajustat “a la nova realitat del calendari”
Aquesta és una actuació que afecta 6,910,49 metres quadrats, inclou el passeig de Rius i Calvet, el Passeig Marítim del President Josep Irla fins a l’avinguda Juli Garreta, així com el sector de platja corresponent a tot l’àmbit, on s’inclou també la desembocadura de la riera.

Les principals obres que es fan en aquest sector són: la reordenació de la superfície de l’actual vial, en forma de passeig, amb pedra natural, la modificació del calaix de la riera del Monestir en l’últim tram fins a la sortida al mar, l’ordenació de l’àmbit urbanístic corresponent al sector de Garbí, canvi de tots els serveis a la zona (gas, aigua, enllumenat, etc.

Es reconeix que és un obra complexa, ja que s’actua en superfície per renovar el passeig, i les places de Sant Pere i Ferran Agulló, adaptant-los a una estètica més adequada per a un front marítim, on s’ampliarà la desembocadura de la riera i construirà una grada en forma d’amfiteatre com a mirador al mar.

En tractar-se d’un lloc de pas per a establiments hotelers, zona de pas per a vehicles per a l’Institut Sant Elm, i per als propis veïns, l’alcalde ha anunciat que faran les reunions que calguin amb els afectats per tal d’informar de les incidències que hi haurà i provocar la menor afectació possible.

La inversió s’acosta als tres milions d’euros que, d’entrada, assumeix l’Ajuntament però s’espera que altres administracions hi col.laborin.

Carles Motas, així com els tinents d’alcalde Jordi Vilà i Josep Melcior Muñoz, han destacat que aquesta és una de les cinc obres estratègiques que té iniciades el govern local des que va iniciar la legislatura el mes de juliol de 2015. Les cinc obres són: Guíxols Arena, Rius i Calvet, Aparcament de la Corxera, Museu Thyssen i Parc Central a l’entorn Asil Surís.

El més llegit

I després