Catalunya està trasbalsada per l’atemptat d’ahir a la Rambla de Barcelona, una acció que ha mobilitzat la policia de tot el país per identificar i detenir als responsables de la mort de 13 persones, a més de 80 ferits, fets que han tingut, de matinada, una rèplilca  amb enfrontament entre mossos i pressumptes terroristes al passeig marítim de Cambrils que ha acabat amb cinc terroristes morts .

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que l’atemptat perpetuat en La Rambla de Barcelona ha estat “de dimensions molt greus” i ha commocionat al món sencer.

“Catalunya ha estat terra de pau, no deixarem que una minoria acabi amb la nostra manera de ser, que ha estat forjada al llarg dels segles”, ha assegurat Puigdemont en la seva primera aparició oficial després de participar en un gabinet de crisi extraordinari en motiu de l’atemptat a Barcelona.

A nivell local, l’alcalde, Carles Motas, va publicar una piulada que deia: “L’atemptat de Barcelona ens afecta a tots. Solidaritat i acompanyament amb les víctimes. Unitat per combatre el terror”.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha emès una nota oficial en la qual s’apunta que “condemna enèrgicament l’atemptat terrorista a Barcelona d’aquest dijous. Sant Feliu de Guíxols rebutja una vegada més les accions violentes, i mostra la unitat i fermesa de la ciutadania.

Es convida tothom a un minut de silenci avui divendres a les 12h del migdia d’aquest divendres, 18 d’agost, davant la porta de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.