I després

APARICIÓ DE PLACES D’APARCAMENT A SFG

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha difós una nota, amb un plànol de localització, en la qual informa que el consistori ganxó “planteja després de diferents actuacions de caire urbanístic la posada en funcionament de 1144 places d’aparcament públic. Aquest volum s’afegirà, de forma bastant ràpida per l’avançat estat de les contractacions, negociacions o operacions realitzades en la via pública, a l’oferta actual de 653 places que ara mateix hi ha als llocs següents: Estació d’Autobusos (118), la Corxera (185), Camí del Molí d’en Blanch (66), Antic Tennis (210) i Horta d’en Palet (74).
Tal com es pot veure en el mapa, des de l’Ajuntament s’han realitzat obres de condicionament de carrers que han permès fer sortir aparcament en diferents indrets. És el cas, per exemple, de les 31 places que afloren a l’alçada de l’avinguda Catalunya/Pl Drets Humans. Al carrer del Sol (41-43) surten 25 places, arran del contracte de lloguer. Al carrer Ginebra també en surten 25, després de la reordenació de l’espai públic. Alhora, en surten un total de 167 a la carretera de Tossa/Ronda Narcís Massanes, com a aparcament d’autocaravanes. L’arranjament del carrer Ixart/Adén permet fer sortir 27 llocs; 21 en surten de l’ampliació de l’aparcament del camí Molí d’en Blanch, o 18 amb el contracte signat per l’Ajuntament al carrer del Sol (25-27).
Pel que fa als solars previstos de ser condicionats-arreglats, surten 47 places al carrer Antoni Ferrer (a través d’un contracte), així com també 44 a l’Hort de Cal Negre (ronda Narcís Massanes), 7 al carrer de Cadis (contracte). La recent cessió urbanística de la fàbrica surera Agglotap permetrà un volum important d’aparcaments, que anirà per fases, a mida que es vagi desenvolupant. La previsió inicial és de 120. Al carrer de Pere Màrtir Estrada (zona Sant Pol), pendent de ser condicionat, hi emergeixen 44 places d’estacionament, i la zona coneguda com La Campa (també Guíxols Arena, a tocar de l’Institut Sant Feliu, 209 places de vehicles i 5 d’autocars.
Un tercer grup de places d’aparcament, que estan a punt de tenir tancats i signats els contractes d’arrendament o de cessió, se situen al carrer Enamorats, amb 110 places, Horta d’en Palahí amb 183 i la carretera de Palamós/cantonada Carrer Comerç, amb 58.
La gestió urbanística, la reforma de carrers, la cessió d’espais o els contractes entre l’Ajuntament i propietaris tenen, en els principals objectius, crear -i en alguns casos- recuperar aparcaments per a la ciutat, ja sigui per als ciutadans residents, o per als visitants ocasionals”.

PARKING PLANOL

 

El més llegit

I després